Norwegian Offshore Racing Club

Årsmøte med presentasjon av ny ranking

Årsmøte med presentasjon av ny ranking

I kveld er det klart for årsmøte i Norwegian Offshore Racing Club. Møtet foregår i KNS' lokaler på Dronningen og etter den offisielle møteplanen vil den nye rankingen bli presentert.

Publisert Sist oppdatert

I kveld klokka 19 er det duket for årsmøte i NORC. Ved siden av den oppsatte sakslisten skal det informeres om den nye rankingen som gjelder fra og med sesongen 2008.

Den nye rankingserien er et resultat av at NORC og NORLYS har bestemt seg for å samarbeide om én felles ranking. Den nye rankingen tilbyr alle havseilere et helt nytt konsept med en god kombinasjon av baneseilas, distanse og aktiviteter på land.

– Vi tar mål av oss til å gjøre dette til den største og beste serien for storbåtseilere i Norden, sier Thomas Nilsson, leder i Norwegian Offshore Racing Club (NORC) til SEILmagasinet.

Første baneseilas blir i Larvik 24.-25. mai og det kommer til å bli et bredt felt som stiller til start. Det er ikke bare ORC International- og LYS R-båtene som stiller. Larvik vil også ha med seg Farr 40-klassen og baneseilasen for entypeklassen er en del av Farr 40 Nordic Circuit 2008.

– Vi regner med 40-50 båter i hver enkelt regatta, ut i fra medlemsmassen i NORLYS og NORC, fordelt på ORC International og LYS R. I tillegg får vi Farr 40 klassen på åpningsregattaen, samt at det er flere aktive svenske seilere som har signalisert at de vil delta, sier Håvard Ravn Ottesen, leder i NORLYS.

Begge klassene kan stryke én baneseilas og én langdistanse-seilas fra sine respektive rankingseilaser.

Store seilaser som Færderseilasen, Moss Raymarine Race og Hollænderseilasen er også med på terminlisten. Høydepunktet for ORC International seilerne blir EM i Marstrand i begynnelsen av august. Den sjette og avsluttende rankingseilasen blir i Åsgårdstrand i midten av september.

– Dette er en terminliste som vi tror er overkommelig i tid for de aller fleste, det blir mye morsom baneseilas og ikke minst kommer dette til å bli en unik mulighet for nordiske seilere til å kjempe mot hverandre, avslutter Nilsson.