Dårlig økonomi rammer seilerne

Elin Samdal til VM uten trener

Elin Samdal til VM uten trener

Tirsdag kommende uke setter Elin Samdal kurs for New Zealand og VM i Laser Radial. På flyet sitter hun alene, for Norges Seilforbund har ikke råd til å sende treneren hennes, Frank Kirkeland. – Jeg får nyte at jeg er der, og skal fokusere på det jeg kan, sier hun til SEILmagasinet.

De som har lest SEILbloggen til Elin Samdal her på seilmagasinet.no, har kunnet notere at seilerne nå begynner å merke bortfallet av spilleautomat-inntektene til Norges Idrettsforbund. Inntektene forsvant ved årsskiftet og  det begynner nå å svi for seilerne.

For Elin Samdal betyr det rent konkret at det ikke er midler til at hun kan få med seg en trener til VM, men selv om hun må reise alene til New Zealand, har hun stor tro på at ting vil ordne seg.

– Jeg håper jeg vil få hjelp fra noen som vil ta med matpakke, reservedeler og sånt med utpå for meg. Er man optimistisk, så pleier ting å ordne seg, sier hun.

– Jeg får nyte at jeg er der og fokusere på det jeg kan og skal gjøre.

FOKUS PÅ ARBEIDSOPPGAVENE. En av hennes viktigste arbeidsoppgaver er nettopp å fokusere på arbeidsoppgavene og ikke begynne å vingle i beslutningene.

– Hovedoppgaven min er å holde fokus og gjøre og ta de valgene jeg har tro på. Jeg må stå løpet helt ut. Jeg må forsøke å innse at jeg ikke kan gå for begge banehalvdeler, da havner man lett i «inngenmannsland» og taper i forhold til begge fløyene. Jeg har tidligere hatt en tendens til å være vinglete, men det skal jeg ikke være i Auckland denne gangen, sier hun.

I VM vil hun konkurrere mot 117 likesinnete seilere fra 27 nasjoner, og selv om VM ikke ansees som noe OL-uttak, er det helt klart at et godt resultat vil bli lagt merke til og tatt med i betraktning når OL-billettene skal fordeles.

Når Espen Guttormsen skal avlevere sin innstilling til Norges Olympiske Komité utpå sommeren når det gjelder Laser Radial, er det lettvindsregattaene i World Cup-regattaene i Hyeres og SPA (Amsterdam) som vil bli vektagt.

– For meg er det normalt bare positivt at lettvindsregattaene blir vektlagt, sier Elin.

UTFORDRERE PÅ MALLORCA. Parallelt mens Elin seiler i New Zealand vil hennes kollegaer, konkurrenter og utfordrere i Norge, seile regatta i Palma på Mallorca. Cathrine Gjerpen fra KNS er tilbake etter en skade, og vil være på plass på Mallorca, likeledes Anette Melsom Myhre fra Asker, som knep seg foran Elin Samdal da de to sist møttes i World Cup-regattaen i Miami i månedskiftet januar/februar.

VM på New Zealand starter 15. mars.