Watski Skagerrak TwoStar 2008

Rekordraske flerskrogbåter til Watski-start

Rekordraske flerskrogbåter til Watski-start

Ni flerskrogbåter er påmeldt til Watski Skagerrak TwoStar, og blant dem er det to båter som virkelig kan by på rekorder.

Til start stiller nemlig to trimaraner av typen SeaCart 30 – samme type som for ikke lenge siden satt rekord rundt Gotland i Sverige. Den ene av dem er norsk med Ole Martin Vordahl, som vil seile sammen med svenske Calle Hennix, som står bak hele SeaCart-prosjektet og som var med på å sette Gotland-rekorden.

Den andre SeaCart 30en kommer fra Danmark og seiles av Peter Boldsen og Martin Broesbøl fra Egå Sejlklub.

Det blir ganske sikkert et spennende oppgjør dem imellom, men det er også andre flerskrogbåter som kan gjøre seg gjeldende. Jens og Tina Thuesen fra Danmark har foreksempel vunnet flerskrog-klassen før i Watski Skagerral TwoStar med sin Dragonfly 1200 – den største modellen av disse danske trimaranene.

Det stiller i alt fire Dragonfly-lag til start, mens de to norsk-konstruerte TRT 1200-katamaranene alltid vet å slå fra seg.

I fjor startet flerskrogbåtene om morgenen dagen etter alle de øvrige båtene, noe som resulterte i at de fikk helt andre forhold og aldri kom i kontakt med resten av feltet. I år vil nok flerskrogbåtene bli langt mer synlig, i og med at de vil få siste start onsdag (18. juni) kveld.

Det vil helt sikkert gi en morsommere regatta for flerskrogseilerne!