Watski Skagerrak TwoStar 2008

Spennede deltagerliste i mangfoldig felt

Spennede deltagerliste i mangfoldig felt

Deltagerlisten i Watski Skagerrak TwoStar kan være verdt et studium, og den avslører at det tegner til å bli et meget spennende race med mange interessante båttyper og seilere.

Publisert Sist oppdatert

Deltagerlisten begynner å ta form, men ennå er ikke alt på plass. 18 lag er ikke fulltallige ennå og 7 lag har ennå ikke spesifisert hva slags båttype de skal seile. Så ennå er det rom for overraskelser.

NOSTALGIA. At båtene blir større og større er det ingen tvil om, men også i den andre enden av skalene skjer det spennende ting. Et poeng er Hans Jørgen Bauck og Sveinung Torgersen deltagelse i Banner 28. Faren til Hans Jørgen importerte i sin tid Banner-båtene til Norge, og det kan bli et spennende gjensyn med denne – fortsatt – så raske båten. For to år siden vant for eksempel en Banner 28 over all i Seilmakeren Doublehanded på Vestlandet.

EXIT MINI. Mens det tidligere har vært med et beite av Mini Transat 6,5 har disse nå forflyttet seg til Vestlandet der hele 7 av dem skal delta i Sjøassistanse Shetland Race, som går parallelt med Watski Skagerrak TwoStar. Kun en MiniTransat står på deltagerlisten i WS2S; Svein I. Fiane og Kurt Jonny Hamerø fra henholdsvis Tønsberg og Oslo.

INTERNASJONALT SUS. At det er påmeldt to Class 40er, begge norske – en Express 40 og en Pogo 40 – er et signal om at det store, internasjonale shorthanded-suste også begynner å slå inn i norske farvann. Begge båtene er nye av året, og det vil bli spennende å se dem i aksjon i den norske flåten.

Spennende blir det også å se de to Archambault 40ene som stiller til start, likeledes Landmark 43ene – om de blir klare til regattaen. Claus Landmark nærmest river seg i håret over forsinket produksjon av båtene i Dubai, men forhåpentlig vil noen av dem være klare til juni og Watski Skagerrak twoStar.

KOMMER FLERE? Foreløpig er det kun påmeldti én båt av den nye Sun Fast 3200, som var spådd å bli den store shotyhanded-hiten, men vel vitende om at det er solgt et antall av dem i Norge, så kan det dukke opp flere enn initiativtageren Simen Løvgren på deltagerlisten. Det blir også en spennende båt å se i aksjon.

X-båtene er som vanlig i flertall, og kommer alle med, kan det bli så mange som 11 stk X-99er som stiller til start! For øvrig er en lang rekke X-modeller representert.

SVENSK SJOKK. Svenske Peter Gustafsson og Anders Klamer satte en støkk i norske seilere da de seilte sin Albin Nova til 3. plass over all i Watski Skagerrak TwoStar i fjor. I et race som for øvrig må få karakteristikken «de store båtenes race» seilte de - i denne sammenhengen – sin vesle Nova imponerende raskt. I år stiller de i ny J/109 med samme navn – BLUR.

Du finner hele deltagerlisten her.