EM i 49er på Mallorca

Store bølger og mye vind stoppet 49er-seilere

Store bølger og mye vind stoppet 49er-seilere

Mens de andre deltagerne i Princesa Sofia Cup på Mallorca i påsken reiste hvert til sitt, ble 49er-seilerne igjen for å gjøre opp sitt mellomværende i EM. Det skulle ha startet i dag, men høye bølger og mye vind i Palmabukten satte en stopper for det.

Det blåste fra 25 til 30 knop, men det var først og fremst bølgene som var det store problemet og som gjorde at arrangørene valgte å avlyse dagens seilaser.

– Bølgene var over to meter høye, og så store bølger kan føre til mange mastebrekk og strukturelle skader på skrogene, så vi valgte å avlyse, sier Ferran Muniesa fra arrangørforeningen.

Særlig bedre ser det ikke ut til å bli i morgen, tirsdag, så Christopher Gundersen og Frode Bovim, som er eneste norske deltagere, må kanskje smøre seg med enda en dags tålmodighet før de kan starte seilasene. Det vil dagen i morgen vise.

Alle de beste stiller i mesterskapet og for Frankrike og Østerrike representerer mesterskapet den siste og endelige OL-uttagningen, mens det for det norske paret gjelder å prestere godt nok til at de kan overbevise Norges Olympiske Komité om at de har plasseringssjanser til å bli blant de åtte beste i OL i Kina.