EM i 49er på Mallorca

God åpning av Gundersen/Bovim

God åpning av Gundersen/Bovim

Med 14. plass sammenlagt etter de første fem seilasene, ble det en god åpning for Christopher Gundersen og Frode Bovim da europamesterskapet i 49er endelig startet på Mallorca i går under røffe forhold. I noen av seilasene kom bare halvparten av feltet til mål.

Publisert Sist oppdatert

Gundersen/Bovim var blant mindretallet som fullførte alle de fem seilasene i går, og ikke nok med det; de vant sågar den fjerde seilasen i sin gruppe. 64 lag fra 22 nasjoner deltar, og de er fordelt i to like store grupper.

Første dag av mesterskapet ble avlyst på grunn av for mye vind. Det blåste mindre i går, men likevel nok til at seilerne fikk en strabasiøs dag med hele fem gjennomførte seilaser. Dagen åpner med 10 m/sek, men vinden avtok noe utover dagen.

I KAMP OM TOPP 10. Det norske laget innledet med en 14. plass, for deretter å fortsette med 7., 10., 1. og nok en 10. plass. Det gir dem 28 poeng og 14. plass sammenlagt, og de er med det fullt med i kampen om en topp 10-plassering. Til 10. plassen er det kun snakk om fem poeng.

Leder gjør de spanske OL-mestrene Iker Martinez og Xabi Fernandez, mens østerrikerne Nico Delle Karth/Nikolaus Leopold Resch, som kjemper mot et annet østerriksk lag [nr. 27] om OL-plass, inntar sølvplassen foreløpig. Svenske Jonas Lindberg og Kalle Torlen ligger på 3. plass.

STJERNER I TRØBBEL. Regjerende verdensmestre, Nathan Outteridge og Austin Ben fra Australia – en av favorittene til mesterskapet – ligger to plasser bak Gundersen og Bovim, mens verdensmestrene fra 2007, Stevie Morrison og Ben Rhodes fra England, er helt nede på 26. plass.

Det står med andre ord respekt av åpningen til det norske laget.

For komplett resultatliste, gå til arrangørens hjemmeside.