EM i 49er på Mallorca

Danmarks dag i Palmabukten

Danmarks dag i Palmabukten

Det ble Danmarks dag under EM i 49er i går. De tok dobbelseier i to av heatene, mens det for Christopher Gundersen og Frode Bovim ble en grei dag på det jevne – uten noe glitrende enkeltstående høydepunkt. Men de er sikret plass i gullfinalen.

Publisert Sist oppdatert

Et høydepunkt ble det derimot for de to danske lagene; Jonas Warrer/Martin Kirketerp og Peter Krüger Andersen/Dennis Dengsø Andersen, som sikret dobbeltseier i sin gruppe i to av gårsdagens tre seilaser, som foregikk under frisk, kastete og slengete vind i Palmabukten på Mallorca. Innledningen deres var imidlertid for svak til at dette bragte dem helt til topps. Foreløpig ligger de på 7. og 11. plass sammenlagt og har et lite stykke opp til selve medaljekampen.

PÅ DET JEVNE. 12., 10. og 11. plass ble fasiten for Gundersen/Bovim i går, noe som satte dem tre plasser tilbake sammenlagt; fra 14. til 17. plass. Med det er de imidlertid godt innenfor marginene for å komme med i gullfinalen, som starter i dag.

I tet er det dobbelt spansk, mens mesterskapets store overraskelse er det svenske paret Jonas Lindberg og Kalle Torlen som holder 3. plassen sammenlagt. Og jevnt er det; seilerne på 2., 3. og 4. plass er alle á poeng; 27 poeng. Lindberg/Torlen er «kun» ranket som nr. 30 i verden; Gundersen/Bovim er til sammenligning nr. 21.

I dag blir feltet delt inn i et gull- og et sølv-felt, og det er planlagt 3 seilaser. Fullstendig resultatliste så langt i EM finner du her.