Seilmakeren Doublehanded

Alle kom med, men nå er det fullt

Alle kom med, men nå er det fullt

– Jeg har en gledelig nyhet; vi har bestemt å slippe inn samtlige lag som står på venteliste i Seilmakeren Doublehanded, forteller Helge Ivarsøy i Askøy Seilforening. Det betyr at regatta teller  hele 113 deltagere, hvilket er nesten en firedobling i forhold til i 2007!

Det er ingen tvil om at Seilmakeren Doublehanded kommer til å bli et av regattahøydepunktene i årets shorthanded-sesong, ja, kanskje i årets seilsesong generelt. 113 båter som skal finne veien gjennom Vestlandets skjærgård fra Bergen til Stavanger og tilbake, blir unektelig litt av et syn, og det vil også bli spennende å følge dem på kartet på Internett gjennom SEILmagsinet og Guard Systems tracking.

– Det har vært litt uklarhet når det gjelder havnekapasiteten i Stavanger, men nå er det klart at båtene vil bli tatt i mot i selve Stavanger havn, og det gjorde det mulig for oss å slippe inn alle seilerne, fortsetter Ivarsøy.

FULLT! Han forteller at det at alle nå er kommet med, betyr også at regattaen er full; det vil ikke bli sluppet inn flere deltagere.

Det er nå kun en drøy måned til seilerne kan legge i vei; Seilmakeren Doublehanded starter allerede 7. mai fra Askøy. Regattaen teller med på SEILmagasinet Shorthanded Ranking, og faktoren er i år økt fra 1,0 til 1,25, hvilket betyr at regattaen gir flere rankingpoeng enn tidligere.

GI INFORMASJON. – Vi ønsker at Seilmakeren Doublehanded skal bli mest mulig interessant for alle som vil følge den på nettet, og som et ledd i dette vil jeg oppfordre alle deltagerne til å legge inn komplett informasjon seg og båten, samt bilder i deltagerlisten. Jo mer komplett informasjonen er, desto morsommere blir det for publikum, sier Helge Ivarsøy.