EM i Yngling

Tøff oppgave venter norske Yngling-jenter

Tøff oppgave venter norske Yngling-jenter

I dag klokka 1100 startet EM for Yngling for damer der Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed skal forsvare de norske fargene. Mesterskapet går i Blanes i Spania, og 24 lag stiller til start i et knallhardt felt.

Hele 9 av de 10 best rankete lagene i verden stiller til start, og som verdensranket som nr. 13, er det helt klart at det norske laget står overfor en tøff oppgave. At dette EMet blir en prøve på hva som venter i OL, er det liten tvil om.

KAMP OM OL-BILLETT. «Normalen» tilsier at det norske laget vil kunne få en plass tidlig i andre halvdel av feltet, men med tanke på at Norges Olympiske Komité og Norges Seilforbund, som er partene som har bestemmende myndighet når det skal deles ut OL-billetter, følger dem med argusøyne, så spørs det om det er godt nok?

OL-kravet – slik det har vært praktisert før de fleste OLene i moderne tid – er at utøverne skal ha plasseringsmulighet; primært blant de 8 beste, men har de en sjanse til å bli blant de 12, så har det gjerne vist seg å holde.

TOPP 12. Ergo – målet for de norske jentene i europamesterskapet bør derfor være en topp 12-plassering. Det vil i så fall bety en betydelig opptur i forhold til resultatet på Mallorca i påsken, der Siren Sundby & Co ble nr. 15 av 16 båter.

Seilasene starter i dag og avsluttes lørdag 5. april. Da foreligger fasiten.

FAVORITTER. EM-favoritter må nok amerikanske Sally Barkow, britiske Sarah Ayton og de to russiske lagene med Anna Basalkina og Ektarina Skudina som skippere finne seg i å være, men det fins sterke utfordrere fra Tyskland, Spania og Nederland – i tillegg til Kina. Det kinesiske laget overrasket med en 4. plass på Mallorca.