I akterstaget viser hvem du er

Seilmakerflagg for deltagerbragd

Seilmakerflagg for deltagerbragd

Blant shorthanded-seilerne er det blitt attraktivt å seile med det såkalte «Cuba-flagget» – et rødt flagg med hvit stjerne – i akterstaget når du deltar i shorthandedregattaer. Det betyr at du har fullført tilsammen fem Watski Skagerrak TwoStar- eller Simrad OneStar-regattaer. Nå innføres det samme flagg- og «honnør»-systemet for Seilmakeren Doublehanded.

Publisert Sist oppdatert

Og allerede i årets utgave av Seilmakeren Doublehanded vil seks seilere kunne seile med et «seilmakerflagg» i akterstaget. Mens det for Star-regattaene deles ut flagg ved 5, 10 og 15 fullførte regattaer, ligger listen litt lavere i Seilmakeren Doublehanded (fordi det kun dreier seg om én årlig regatta). Der er intervallene 3, 6 og 10 fullførte regattaer.

FÅR FLAGG FØR START. Det betyr at Frode Haugland fra Åsane, Kjell Ove Klundrehaug, Bergen, Knut Erik Hjort, Askøy, Tor Hove, Bærum, samt Os-seilerne Otto Hægland og Ove Gullbrå alle vil stille med et rødt flagg med et hvitt seil i i akterstaget allerede fra start av i årets utgave av Seilmakeren Doublehanded. De har alle fullført tre utgaver av Seilmakeren Doublehanded; i 2005, 2006 og 2007. Tor Hove vil sågar seile med to flagg på hekken; han har også ervervet seg «Cuba-flagget» fra før.

Ytterligere 25 seilere kan få det nye seilmakerflagget med ett seil etter regattaen, dersom de fullfører.

Ved 6 fullførte utgaver av Seilmakeren Doublehanded får seilerne et blått flagg med to hvite seil, og ved 10 fullførte regattaer vanker det et gult flagg med tre røde seil.

BRAGD. Det er SEILmagasinet som har tatt initiativet til og administrerer dette «flagg-systemet» med stjerner og seil i samarbeid med de to arrangørforeningene, Fredrikstad og Askøy, og motivasjonen er å også gi alle dem som er flittige deltagere en anerkjennelse og et synlig bevis på at de faktisk har gjennomført en bragd. For det er en bragd å gjennomføre så krevende shorthanded-regattaer som Watski Skagerrak TwoStar, Simrad OneStar og Seilmakeren Doublehanded er.

De 25 som kan få flagg etter årets Seilmakeren Doublehanded – om de fullfører – er:

Anders Farstad, Askøy

Arild Monslaup, Nordhordland

Arne Hansen, Os

Bjarte Hordvik Rydland, Åsane

Eilert Kamfjord, Tønsberg

Erik Wold, Åsane

Fredrik Tveit, Askøy

Gjert Pettersen, Askøy

Gunnar Rydland, Åsane

Hallgeir Tveit, Os

Harald Boe, KNS

Henrik Julius Nilsen, Bergen

Jan Aasheim, Stord

John Cooper, Gandsfjorden

Kjell Arne Meyer, Askøy

Kjell Løtveit, Åsane

Lars Alver Krum, Åsane

Ludvig Daae, Bundefjorden

Magne Lepsøy, Os

Petter Strømme, Åsane

Reidar Hagen, Åsane

Rolf M. Breistein, Bergen

Truls Solvang, Os

Tryggve Fosse, Gandsfjorden

Viggo Vea Åsane