EM i Yngling

Det vil seg ikke for de norske jentene

Det vil seg ikke for de norske jentene

Det vil seg ikke helt for de norske Yngling-jentene; Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed. I går møtte de lett vind, og resultatet ble en 19. og en 10. plass. Fortsatt ligger de på 22. plass av 23 båter.

Publisert Sist oppdatert

«Quingdou-forhold» møtte Yngling-feltet i går, og det vil si lett vind, strøm og skvalpete sjø. For det er slik de fleste venter seg forholdene under OL i Kina om fire måneder.

Det hjalp imidlertid ikke de norske jentene, som åpnet med en 19. plass og hadde kun én trøst: De hadde amerikanske Sally Barkow bak seg. Hun endte på nest siste plass; noe som også forteller hvor jevn denne klassen er.

I 2. seilas gikk det langt bedre. Da prikket Yngling-laget med NOR i seilet inn en 10. plass.

IKKE UTOPI. Målet om å nå medaljefinalen kan nå synes fjernt, men det er fortsatt ingen utopi for Siren Sundby & Co. Med full uttelling i de neste fire seilasene kan det være mulig å hente opp de 26 poengene det er opp til 10. plassen. Men det vil bli tøft. 

Opp til 15. plassen er det kun 11 poeng og til 12. plassen, som det kan lukte OL-billett av, er det 20.

De 10 beste vil seile medaljerace, men arrangøren legger også opp til at også de gjenværende 13 båtene skal seile en egen finale om 11. til 23. plassen som teller dobbelt og som ikke kan strykes. 

NEDERLANDSK I TET. Rene Groeneveld fra Nederland mestret de lette forholdene – det blåste aldri over 6 knop – best, og overtok ledelsen sammenlagt etter 5 seilaser. Amerikanske Sally Barkow, som rettet opp 22. plassen med en 5. plass i gårsdagens andre seilas, innehar sølvplassen, mens engelske Sarah Ayton er nr. 3. 

Komplett resultatliste finner du her