Arve Roaas hyret på som coach

Skal løfte Star-laget før VM

Skal løfte Star-laget før VM

Arve Roaas, best kjent fra Volvo Ocean Race og DJUICE DRAGONS er på plass for å hjelpe Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen med å finne toppformen frem mot VM. – For team LodeStar er det kritisk å ha en trener i tiden før VM, sier Karianne Melleby, kone, medhjelper og presseansvarlig for laget. Hun har sendt SEILmagasinet denne artikkelen.

Publisert Sist oppdatert

Landslagstrener Lars Loennechen har vært trener under 49er-EM på Mallorca og det har derfor vært nødvendig å hente inn ekstern hjelp.

– Arve er veldig dyktig når det kommer til mastetrim og trimming av seil. Arve er systematisk og rolig. Han lanserer ikke radikale nye tanker, men hjelper oss med å jobbe videre med det grunnlaget vi har. At Arve kunne komme denne uken, vil definitivt øke sjansene våre for et vellykket VM, sier Eivind Melleby.

For Arve Roaas er treneroppgaven en ny erfaring. Men Arve har diskutert trim og fart i en rekke prestisjetunge prosjekter før, og han har derfor det som skal til for å coache og sparre med LodeStar frem mot VM.

GODE NOK. – Jeg er imponert over kunnskapen til gutta. Jeg har seilt sammen med Eivind ved flere anledninger. Gjennom satsningen i Star har han utvilsomt løftet seg ytterligere ett hakk som seiler. Han og Petter har en god kjemi, og de har funnet frem til en fornuftig arbeidsfordeling som gjør at de kommer til å nå langt. Etter å ha tilbragt noen dager med dem på trening, kan jeg berolige alle hjemme med at de norske seilerne er mer enn gode nok for OL-kvalifisering. Jeg tror det er mer å hente på å fokusere på et godt VM-resultat enn å bekymre seg om nasjonsuttaket, avslutter Arve.  

TOPP SPARRING. Dagene går med til tuning, småregattaer og debriefer. Petter og Eivind er definitivt det laget som har tilbragt flest timer på Biscayne Bay og VM-banen i vinter. Det er betryggende. LodeStar trener sammen med Eivinds gamle Laser-kompis Robert Scheidt med mannskapet Bruno Prada fra Brasil. Med to olympiske gullmedaljer i Laser, pluss ett sølv i samme klasse, samt gull og sølv fra VM i Star i 2006 og 2007, har de valgt riktig treningspartner. Brasil er ranket nummer 6 i verden, plassen foran Eivind og Petter.

– Vi begynner å bli klare for VM nå. Det meste begynner å falle på plass, og vi får stadig bekreftet at vi har god fart og at vi tar riktige valg på banen under treningene. Det er vel ikke uten grunn at noen av Eivinds argeste konkurrenter fra Laser-tiden gjerne vil trene med oss, sier Petter.

11. APRIL. VM starter 7.april med måling og registrering ved Coral Reef Yacht Club i Miami. Første dag med seiling blir 11. april før mesterskapet avsluttes 18. april.