Søk i arkivet

Helly Hansen Skagen Race200 båter ventet til start

En uke før påmeldingsfristen til Helly Hansen Skagen Race utløper er det, til tross for rekordtidlig start, per i dag påmeldt hele 159 båter. – Vi håper og tror at vi vil endte på rundt 200 båter på startstreken, tror Inge-Magnar Olerud i Bærum Seilforening.

Allerede 30. april starter vårens første store regatta, men det ser ikke ut til å skremme seilerne fra å delta. Snarere tvert i mot. De har for lengst fått vårfornemmelser, og lysten til å komme i gang med sesongen er stor hos mange. Helly Hansen Skagen Race utgjør den store premieren på Østlandet.

± 200. Bærum Seilforening, som arrangerer regattaen, har gjennom årene ført nøye statistikk på hvordan påmeldingene har løpt inn, og en kikk på kurvenes bratthet viser at årets deltagerantall etter all sannsynlighet vil ende på ± 200. Per 8. april er det påmeldt 159 båter.

16. april løper påmeldingsfristen ut. Etter det vil det fortsatt være mulig å melde seg på, men da har kontingenten økt betraktelig. Kr 2300 koster det å være med da. Holder du deg til fristen, er prisen kr 1400 for båter under 10 meters lengde, kr 1600 for dem som er større.

Påmelding kan du foreta her.

EGEN PROSJEKTLEDER. Regattaen har fått ny sponsor i år, og også Helly Hansen er innstilt på å bidra til å gjøre arrangementet morsomt og profesjonelt. De har til og med engasjert en egen prosjektleder for sitt engasjement, og denne stillingen bekles av Christian Løken – kjent som et av Knut Frostads ACADEMY-mannskaper og under siste Volvo Ocean Race var han shorecrew og reserve i det svenske Ericsson-prosjektet.

REKORDFORT? Blant de 159 båtene som til nå troner på deltagerlisten, er uten tvil Einar W. Sisseners nye Cookson 50., Al CAPONE, det aller mest spennende innslaget. Med riktig vindretning og styrke kan den seile rekordfort til Skagen. Og Peer Moberg, som vil være skipper om bord og er en travel seiler som også har sin OL-satsing å ivareta, kommer ikke til å somle bort tiden i Skagen.

– Det blir to øl, og så rett hjem igjen, sier han.

PÅ HEKTA. Om de rekker det, vil også et knippe av de norske landslagstrenernes nye Archambault 40, ARME RIDDERE, bli et spennende innslag. Men først skal båten seiles hjem fra Frankrike, og så vidt vites har båten ennå ikke forlatt produksjonslokalene. Bak ARME RIDDERE står blant annet Lars Loennechen, Espen Guttormsen og Henrik Næss.

UTFORDRERE. Andras Brunvoll har tidligere vunnet Skagen Race over all i sin First 31.7, MILLIWAYS, men stiller i år i en Seaquest 36 med samme navn – også det et interessant «startnummer». Et annet innslag å legge merke til er TEAM BRODINAS fra Bundefjorden – anført av Jan Martin Brodin i en Vrolijk 37.
– Vi er allerede på vannet og har startet treningen for sesongen. Vi har tatt mål av oss til å være på NORC-rankingen og flere andre regattaer. Høydepunktet vil være ORC-EM i Marstrand og vi gleder oss, sier Brodin til SEILmagasinet.

MANGE I SHORTHANDED. 19 båter er til nå påmeldt i shorthanded-klassen, og HH Skagen Race teller med vekttall 1 på SEILmagasinet Shorthanded Ranking.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen