Søk i arkivet

SEILmagasinet Shorthanded Ranking med 20 tellende regattaer i 2008Gode muligheter for å få poeng i år

20 ulike regattaer over hele landet står nå klare til å ta imot de seilerne som jakter på poeng i SEILmagasinet og kjemper om tittelen Årets Shorthanded Seiler. Først ut er Helly Hansen Skagen Race, mens det hele avgjøres 29. og 30. august i Tromsø.

Årets Shorthanded Seiler i 2007, Eilert Kamfjord, topper også SEILmagasinet Shorthanded Ranking før sesongstart. Listen er nå blitt justert før det braker løs. Det betyr at alle resultater oppnådd i 2004 ikke lenger teller, mens resultatene i 2005 har 25% verdi, resultatene i 2006 teller 50% og resultatene i 2007 75%. Resultatene i 2008 vil alle telle 100% på SEILmagasinet Shorthanded Ranking, som er en rankingliste som tar med seg de siste fire års resultater.

ENDRINGER PÅ LISTEN. At 2004-resultatene nå er strøket, har medført en del endringer i forhold til hvordan listen så ut etter sesongen 2007. I toppen har Vidar Moe fra Fredrikstad nå passert Tor Hove, Bærum og har rykket opp på 2. plass og er nærmeste utfordrer til Kamfjord.

Eilert Kamfjord, som i fjor tok seg et halvt års permisjon fra jobben for å seile shorthanded-regattaer, vil i år være i full jobb, og han er foreløpig ikke påmeldt i noen av de store rankingregattaene. Etter det SEILmagasinet erfarer forsøker han imidlertid å få med seg Simrad OneStar, og i så måte blir det i Kamfjord-familiens nye X-34.

HVEM VIL OVERTA? Sannsynligvis vil det derfor bare være et tidsspørsmål før en av seilerne som halser bak Kamfjord, vil overta det gule lederflagget som et synlig bevis på at man troner på rankingtoppen.

Den første sjansen får seilerne allerede i Helly Hansen Skagen Race nå 30. april. Regattaen har vekttall 1, og med foreløpig 19 påmeldte båter vil det være gode muligheter for å få med seg mange rankingpoeng etter turen til Skagen.

FLERE GODE SEILERE. Av de påmeldte i HH Skagen Race er Tor Hove (nr.3) den høyest rankete. Bærum Seilforening opererer imidlertid kun med ett navn i deltagerlisten, så her kan det skjule seg flere topprankete seilere blant de foreløpig anonyme makkerne. Ytterligere fire seilere blant de 50 høyest rankete stiller til start i HH Skagen Race, og det er Simen Løvgren, Asker (22), Lars Petter Karlsen, Fredrikstad (25), Egil Norli, Fredrikstad (28) og Per Hertzberg (45).

Også to godt rankete svenske seilere stiller til star i seilasen til Skagen: Petter Dahlsten (51) og Jonas Kjellberg (76).

ÅRETS SHORTHANDED SEILER 2008. I tillegg til posisjonen på SEILmagasinet Shorthanded Ranking kjempes det også om posishjoner på listen over Årets Shorthanded Seiler, og på den listen er det kun resultater i inneværende sesong som teller.

Kun de fire mest poenggivende regattaene er tellende på den listen, så mens flittig deltagelse kan gi gevinst på rankingen, vil et knippe gode resultater først og fremst gi uttellingen på Årets Seiler-liste.

46 KVINNER. Totalt 540 seilere er før sesongstart inne på SEILmagasinet Shorthanded Ranking før sesongstart er det 46 kvinner. Høyest ranket og øverst på rankingen over de kvinnelige seilerne ligger Rannveig Strømsnes fra Bergen. Hun ble årets kvinnelige shorthanded-seiler i fjor og ligger klart i tet på rankingen foran Mari Reinskou fra Viken Flerskrogseiler

Rannveig Strømsnes akter åpenbart å forsvare posisjonen for hun er allerede påmeldt i 1000-Mile Doublehanded Race og Sjøassistanse Shetland Race sammen med Karl-Otto Book.

Du finner alt om SEILmagasinet Shorthanded Ranking 2008 her.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen