Volvo Ocean Race 2008-09

Wouter blir russisk navigatør

Wouter blir russisk navigatør

Wouter Verbraak blir navigator på den russiske båten i Volvo Ocean Race. Den nederlandske navigatøren er bosatt i Oslo og har tidligere seilt på djuice dragons.

Publisert Sist oppdatert

Det blir en kamp mellom "norske" navigatører i Volvo Ocean Race 2008-09. Aksel Magdahl skal bestemme veivalget for den nordiske Ericsson Racing Team båten, mens Wouter Verbraak til legge ruten for det russiske laget.

ERFARING. Wouter Verbraak jobbet som navigatør på første etappe på djuice dragon og var med i værteam resten av jorden rundt seilasen. Nå får han sjansen til å oppfylle drømmen om å seile hele veien rundt.

Det er østerrikske Andreas Hanakamp, skipper på det russiske laget, som har rekruttert Verbraak. Verbraak har seilt America cup, Tour de France a la Voile, Admirals cup, Sydney to Hobart, Volvo Baltic Race og vært værrouter for lag i Volvo Ocean Race, Vendee Globe, Route du Rhum og OL.

GLEDER SEG. Danske Stig Westergaard, et annet kjent annsikt fra djuice dragons, blir vaktkaptein på båten sammen med spanske Guillermo Altadill.

- Det er fantastisk å være tilbake i det ypperste av offshore racing. Jeg har jobbet med Team Russia siden januar og det er en gedigen jobb å forberede seg til VOR - spesielt med den nye ruten. Sørøstasia er et ganske nytt for alle lagene, så vi forsøker å få orden på de strategise utfordringene vi har foran oss, sier Verbraak til SEILmagasinet.

POWER. Den nye båten til Team Russia blir ferdig på verftet i Lymington, UK i mai, og da starter hardtreningen på vannet for alvor. Frem til nå har laget trent i en VO60.

- Den nye båten kommer til å bli en ekstremt kraftfull dame. Ærlig talt er jeg ikke helt sikker på hvordan vi skal håndtere alle kreftene hennes, sier Verbraak.