Helly Hansen Skagen Race blir web-begivenhet

SEILtv sender «live» fra Skagen

SEILtv sender «live» fra Skagen

Nå vil også de som sitter hjemme, få kunne ta del i opplevelsene og stemningen under Helly Hansen Skagen Race. SEILtv vil nemlig sende «live» fra innkomsten og havnen i Skagen etter at båtene er kommet i mål her på SEILmagasinet.no. Sendingen vil være unik i norsk regatta-sammenheng og strekke seg over flere timer.

Publisert Sist oppdatert

Er du «hjemmesitter» under HH Skagen Race i år, er det bare å benke seg til foran PCen torsdag 1. mai når båtene kommer i mål i Skagen. Da vil du kunne bli vitne til den første virkelige live-sendingen på webTV fra en norsk regatta. Riktignok sendte SEILtv «live» fra innkomsten og premieutdelingen i fjor – det var en spontan prøvesending – men sendingen i år blir noe ganske annet.

TRE KAMERAER. Tre kamera-team kommer til å være i sving, i tillegg til en mikser som vil sy det hele sammen og sende det direkte ut på nettet. Et kamera vil følge mållinjen og innkomsten, et reportasjeteam vil vandre rundt i havnen og fange opp historier og opplevelser blant seilerne og ett team vil følge det som foregår på regattakontoret.

NRK-REPORTER. – Vi er veldig heldige som har fått med oss Gunhild Dahlberg på denne sendingen. Det vil forhåpentlig løfte den opp på et skikkelig proft og spennende nivå, og det vil også gi en sending med atskillig humor og glimt i øyet, sier Morten Jensen i SEILmagasinet.

Gunhild Dahlberg er en kjent profil i NRK P3 og det siste halve året har hun jobbet som «stunt-reporter» for Anne Grosvold. Gunhild Dahlberg er dessuten skribent i SEILmagasinet under vignetten «SEILpeil» og langturseiler in spe. Sporty er hun også, i fjor våres imponerte hun med å sykle alene fra Nordkapp til Lindesnes mens hun lagde radioreportasjer under veis.

I Skagen vil du møte henne blant slitne og lykkelige seilere.

NY MILEPÆL. – Gjennom tracking, «live-news», MMS-bilder, Internett-baserte resultater og SEILtv-innslag har SEILmagasinet maktet å gjøre de store shorthanded-regattaene interessante og spennende å følge med på. På det meste har vi hatt nesten 7000 unike brukere i døgnet, og det er like bra som en middels fotballkamp i eliteserien hva publikum angår. Fra HH Skagen Race forsøker vi oss med en ny vri ved å formidle opplevelsene og stemningen i havnen på direktesendt SEILtv, sier Morten Jensen.

– Jeg tror vi med dette bryter nok en barriere og når en ny milepæl hva angår kunne gjøre seiling spennende å følge med på, sier han.