Seilmakeren Doublehanded

Går for 113 båter på linja

Går for 113 båter på linja

Starten på Seilmakeren Doublehanded kommer til å bli et spektakulært skue. Regattasjef Øyvind Skogen starter samtlige 113 båter samtidig og det blir pris for første båt til Sotrabroen.

I 2005 blåste det frisk bris fra nord med strålende sol da de litt over 30 båtene gikk over startlinjen utenfor Askøy Seilforenings anlegg. Hvis forholdene blir like bra den 7. mai i år så blir det mye å holde rede på for de 113 doublehanded lagene som er påmeldt.

TRADISJON. - Vi har alltid hatt en start i Seilmakeren Doublehanded og det skal vi ha i år også. Det blir både publikums- og medievinnelig å se hele feltet styrte av gårde ut fra Hauglandsosen, sier Øyvind Skogen, regattasjef i Seilmakeren Doublehanded.

Han kommer til å legge en linje på 8-900 meter slik at det blir god plass til alle på linjen. Historien viser imidlertid at selv om det bare er et startskudd så virker det som om akkurat det skuddet ikke er så viktig for mange. Det går ofte både 5 og 15 minutter før alle er over...

EGEN PREMIE. - Under Askøy Rundt i gamle dager hadde vi fellesstart med 130 båter i LYS klassen. Det gikk helt fint, så jeg ser ingen grunn til at det ikke skal gå bra nå også, sier Skogen.

Askøy Seilforeningen har satt opp en egen premie for første båt til Sotrabroen. Det er litt over fire nautiske fra startlinjen og ned til Sotrabroen. Banen blir trangere og trangere jo mer de nærmer seg. Sundet under broen er litt over 500 meter bredt, og første båt som kommer seg ditt høster regattaens første pris.