Hurtigvoksende entype

Årets første X-35 regatta

Årets første X-35 regatta

X-35 miljøet på Vestlandet har våknet opp av vinterdvalen og til helgen deltar ti båter i årets første seilas i deres X-35 Cup.

I helgen arrangeres den første av årets seks X-35 regattaer i Stavanger. Hele ti båter er påmeldt og båtene skal trackes rundt banen.

TRACKING. - Vi skal bruke Kattack sporingssystem under helgens regatta. Båtene får plassert en GPS om bord som logger båtens posisjon, fart og kurs gjennom regattaene. Etter regattaene vil loggene bli lastet inn i et PC program, som produserer , distanse seilt, hastighet på hver legg, plassering på hver legg og gjennomsnittshastighet, sier Bjørn Erik Bjørnsen,

Det er Jens Watne som presenterer dataene lørdag etter regattaene, og vil senere bli tilgjengelig for hver enkelt på internett. Se nærmere om dette på http://www.kattack.com og www.bergenseil.no.

SØKER SPONSOR. De seks X-35 regattaene som er planlagt i Rogaland i år utgjør X-35 Cup med sammenlagt premiering og ranking. Styret i X-35 klubben jobber for tiden med å få en sponsor til serien.

Med seks tellende regattaer kan to strykes.