Hyeres

Ynglingene seilte seg til tet

Ynglingene seilte seg til tet

Endelig løsnet det for Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandre Koefoed. De leder Yngling klassen foran medaljeseilasene. Fredag er det 20 minutter med seiling som avgjør om det blir medalje eller ikke.

Publisert Sist oppdatert

- Det er lite vind i dag også og i lite vind kan nesten alt skje. Jeg hadde vært mye mer komfortabel med 14-15 knops stødig vind, sier Espen Guttormsen, sportssjef i NSF, til SEILmagasinet rett før start i Yngling feltet i Hyeres.

OPPOVER. Torsdag ble en stor opptur for Ynglingene. De presterte og endte på en sammenlagt 1. plass i lite vind. Fredag er det medaljeseilas og den er på kun 20 minutter. Deretter er 40th Semaine Olympique Française over. Kristian Ruth kom seg akkurat til medaljeseilasene torsdag, og det var I følge Guttormsen et gjennombrudd for Asker seileren.

Jannicke Stålstrøm hadde en dårlig torsdag og endte på 27. plass som gikk rett til stryk. Den erfarne brettseileren ligger dermed fortsatt på en 3. plass foran medaljeseilasene. Stian Tuv endte på en 56. plass totalt i Laser klassen.

BESTE. Cathrine Gjerpen ble den best av de to norske seilerne og endte på 28. plass, mens Elin Samdal ble nummer 32. Samdal seilte bedre enn Gjerpen på torsdag.

Peer Moberg seilte inn til en 10. plass og er dermed den 13de i rekken i Finn-jolle klassen. Han bommet finaleseilasene med 11 poeng.

Verken Sonaren eller Bjørnar Erikstad i 2.4mR seiler medaljeseilaser. Erikstad ligger på en 10. plass mens Sonaren mest sannsynlig tar med seg sølvet hjem.

Komplette lister finner du her.