EM i Soling 2008

Asbjørnrød & Co fortsatt med i gull-kampen

Asbjørnrød & Co fortsatt med i gull-kampen

Med en 5. plass, god båtfart og marginene på sin side er Preben Asbjørnrød, Rikard Fikse og Jørgen Husum fra Arendal fortsatt med i kampen om EM-tittelen i Soling på Balaton-sjøen. Men det kunne gått annerledes i går.

Publisert Sist oppdatert

I starten hektet nemlig en italiener bommen sin inn under fokkeskjøtet til den norske Solingen og ødela hele starten for nordmennene.

– Ja, starten ble helt kass. Vi var vel 3. sist over linjen eller noe slikt, kommenterer Preben Asbjørnrød.

VANSKELIGE FORHOLD. De norske seilerne har imidlertid fått god fart på Solingen sin, og i en vanskelig lettvindsregatta avanserte de frem til en 5. plass da mållinjen ble passert.

– Det var veldig vanskelige forhold med store vindskift. Det er ikke så lett å bli klok på vindskiftene, se dem eller å se trykkforskjellene her på Balaton-sjøen. Vindskiftene kan er tilsynelatende tilfeldige, og derfor er det viktig å ha plass nok på banen så du kan slå på dem og utnytte dem, sier Asbjørnrød og antyder at det å komme for langt ut mot layline med en ugunstig vindkantring kan gi svært dårlig uttelling.

De vanskelige forholdene og den lette vinden, 3–5 m/sek, gjorde at det kun ble gjennomført en seilas torsdag. Med sin 5. plass rykket det norske laget ned til 3. plass sammenlagt, men bare ett poeng etter de to lagene som deler førsteplassen. Og ett poeng bak dem følger nærmeste konkurrent, så fordelingen av EM-medaljene er ennå høyst uviss.