Årets treningsamlinger

Vellykkede samlinger i begge leire

Vellykkede samlinger i begge leire

Denne helgen gjennomførte både North Sails og Elvstrøm/Sobstad sine tradisjonelle treningssamlinger. SEILmagasinet har fått rapporter om flotte forhold – og om AL CAPONE, Einar Sisseners nye Cookson 50 som har vist seg frem for første gang i Norge.

– Ingen tvil om hvilken båt som var raskest på fjorden i dag, det var den nye til Einar Sissener. Med gennaker oppe gikk den som et tog. Det var helt rått å se på. De kommer til å komme et helt hav foran alle oss andre til Skagen på torsdag – det er helt sikkert, foreller Erik Kristiansen til SEILmagasinet.

Peer Moberg var på plass i Sisseners nye Cookson 50. Båten er ekstrem, og med sin svingkjøl skal det mye til for at ikke Kristiansens spådommer om Helly-Hansen Skagen Race skal slå feil...

Til treningen hos North Sails treningsamling på Holmsbu hadde Kristiansen følgende kommentarer:

– Det var ca. 20 båter på plass, og det de aller fleste fikk problemer med i flere rundinger var nedtaking eller setting av spinnakere. Så at dette er  nyttig trening, forteller han.

– Vi kjente selv at ting gikk betraktlig bedre på slutten av dagen enn i begynnelsen.

– Ellers var det bra debrefing med videofilming av alle båter i ulike situasjoner, avslutter Team Extreme-seiler Kristiansen.

Også i Åsgårdstrand har det vært treningsshelg. Elvstrøm/Sobstad har gjennomført sin årlige 4Racing-helg og Sverre Tangerud hos Elvstrøm kan fortellle om en vellykket helg.

– Jeg må jo si det var veldig vellykket. Oppsummeringen er i grove trekk at de som var her ifjor har forbedret seg siden det, samt at alle viste gode forbedringer i løpet av helgen.

– En slik samling er en svært fornuftig måte å starte sesongen på, avslutter Tangerud.

I Åsgårdstrand var antallet båter 17-20, etter Tangeruds beregninger.