Klare for HH Skagen race i A40RC

Ridderne har ankommet Norge

Ridderne har ankommet Norge

På lørdag dro ARME RIDDERE fra Nieuwpoort i Belgia. Knappe tre døgn senere passerer de Færder – klare for Helly Hansen Skagen Race, hvor de nyutnevnte ridderne gleder seg til å prøve båten på babord halser.

Publisert Sist oppdatert

– Akkurat nå er de nord for Store-Færder. De dro fra Nieuwpoort, Belgia, på lørdag, en tur på ca. 600 nautiske mil, sier Thomas Guttormsen til SEILmagasinet.

ARME RIDDERE er en splitter ny Archambault 40RC som eies av Espen Guttormsen, Lars Loennechen, Frank Kirkeland, Henrik Næss – og Thomas Guttormsen som ikke hadde anledning til å være med og seile båten hjem. Men nå er båten i Norge, og gutta er klare for start i Helly Hansen Skagen Race i morgen kveld.

– Det er klart det er mye som må kalibreres og gåes gjennom, men båten har fungert veldig bra. Det eneste vi er spente på er hvordan den går på babord halser, for det har vi ikke prøvd ennå, ler Guttormsen.

Guttormsen forteller at de er svært spente på hvordan båten vil gå i forhold til sine konkurrenter. Under morgendagens regatta vil det være fire riddere om bord; To stykk Guttormsen, Henrik Næss og Lars Loennechen. I tillegg har de fått med seg Helly Hansen-mannen Karl-Einar Vedeler Jensen, Morten Rustad og Thomas Oksmo fra Quantum Sails og Per Ferskaug.

– Sistnevnte er helt gull å ha med seg. Skulle noe ryke, blir det fikset i fart, avslutter en seilklar Guttormsen.