SEILmagasinet bryter nye grenser

Direkte-sendt SEILtv fra Skagen er pionerarbeid

Direkte-sendt SEILtv fra Skagen er pionerarbeid

– SEILmagasinet ligger teknologisk helt i front når de nå skal sendedirekte på webTV fra Helly Hansen Skagen Race torsdag 1. mai, sier HaraldSæther i det danske webTV-selskapet XStream. – Så vidt jeg vet har ingen gjortnoe tilsvarende tidligere fra et regatta-arrangement, sier han.Direktesendingen starter 1. mai – når båtene begynner å komme i mål iSkagen.

Publisert Sist oppdatert

Den utflyttete nordmannen Harald Sæther er selv en ivrig seiler, og da XStream skulle introdusere sine webTV-tjenester i Norge, var SEILmagasinet.no et av de første nettstedene han tok kontakt med.

SOM DE STORE. – SEILmagasinet er faktisk en av pionerene når det gjelder webTV i Norge. Da de tok i bruk tjenestene våre i fjor, var det kun dagbladet.no som hadde den i Norge. Nå er det over 30 store medieselskaper i Norge som har valgt løsningen, deriblant for eksempel Aftenposten, Adresseavisen, Bergens Tidende og TV Norge. SEILtv har den samme løsningen som disse store aktørene, sier Harald Sæther.

Allerede før XStream kom inn i bildet hadde SEILmagasinet stelt med webTV i flere år i samarbeid med den norske pioner-bedriften CikMedia, som nå blant annet står bak Vålerenga TV.

PROFESJONELL HJELP. For å gjennomføre direktesendingen fra Skagen har SEILtv fått med seg profesjonell hjelp. NRK-reporteren Gunhild Dahlberg vil være bak mikrofonen i havnen i Skagen for å lodde stemningen blant ilandkomne seilere. Et annet reportasjeteam vil følge innspurten av regattaen og være tett på regattakontoret. I tillegg vil et kamera overvåke mållinjen og ta inn båtene som kommer i mål.

Sendingen på SEILtv starter når båtene begynner å komme i mål og havnen i Skagen fylles opp. Hvor lenge den vil vare er også usikkert, men det vil anslagsvis være et sted mellom fire og seks timer. Ansvarlig for sendingen vil det norske selskapet Sølvsuper være. Selskapet inngår i mediehuset Skyskraper, der blant annet også det prisbelønnete animasjonsfirmaet Quisten Animasjon hører hjemme.

FLYTENDE START. – Å angi nøyaktig starttidspunkt for sendingen er umulig å si; det kommer fullt og helt an på vindforholdene. Alle seilere vet dette. Normalt ankommer imidlertid de første båtene Skagen utpå formiddagen/ettermiddagen hvoretter de fleste kommer inn i løpet av kvelden, sier redaktør i SEILmagasinet, Morten Jensen.

Han forteller at SEILmagasinet.no vil opprette en egen regattaside for Helly Hansen Skagen Race her på SEILmagasinet.no.

– Der vil vi fra morgenen 1. mai følge utviklingen av regattaen fra time til time. Sjekk derfor denne siden jevnlig, så vil du også få en pekepinn om når direkte-sendingen starter, sier han.

INFORMASJON OG UNDERHOLDNING. SEILmagasinet-redaktøren lover allsidig informasjon og underholdning fra Skagen under direkte-sendingen.

– Vi er selvfølgelig veldig spente på hvordan dette vil gå, men intensjonen er å gi såvel et kvalifisert innblikk i regattaen og de sportslige prestasjonene, som en smakebit på stemningen og humøret som er i en havn når tusenvis av seilere samles. Dette skal være en sending lagd av seilere – for seilere, og det blir formodentlig alvor og en god porsjon humor og underholdning, sier Morten Jensen, som legger til at noe av SEILmagasinets filosofi er å bryte grenser, finne nye måter å formidle og oppleve seilsport og å bidra positivt til utviklingen av seiling som sport og rekreasjon.

FØRST. – Vi var blant de aller, aller første mediene her i landet som tok i bruk webTV, vi var de første som brukte og synliggjorde tracking av båter Internett, vi var de første til å synliggjøre og følge regattaer «live» på Internett, vi var med på det første shorthanded-arrangementet i Norge, vi har skapt shorthanded-rankingen i Norge og vi er litt stolte av å være det første seilerbladet som har arrangert en lesertur i seilbåt til Antaktis. I disse dager relanserer vi SEILbloggen vår, og om få dager kommer vi med en helt ny utgave av havneguiden.no i samarbeid med Skagerrak Forlag AS. Men først altså, blir det direktesending på SEILtv fra Skagen 1. mai, sier redaktør Morten Jensen i selskapet MediaNavigering AS, som står bak det hele. Han synes det må være lov å skryte litt i en sådan stund når nye mål er i ferd med å bli nådd.

STARTER ONSDAG KVELD. Båtene i Helly Hansen Skagen Race starter fra Åsgårdstrand om kvelden 30. april. Først ut er shorthanded-seilerne. De starter kl 1800, to timer før de øvrige klassene legger av sted.