Sparebank Vest Huftarøy Rundt

Helge Stokstad og Beate Birkeland til topps

Helge Stokstad og Beate Birkeland til topps

Helge Stokstad og Beate Birkeland stakk av med seieren i Vestlandets første shorthanded-regatta ble avviklet 1. mai under våte og rolige forhold. – Synd, ettersom det var rekord-deltagelse, sier Kjetil Eriksen i Os Seilforening, som arrangerte Sparebank Vest Huftarøy Rundt.

– Alt lå til rette for at det skulle bli en minnerik seilas rundt Huftarøy denne gangen. Rekord mange båter var påmeldt og det var spådd gunstige vinder fra øst, forteller Kjetil Eriksen.

– Det begynte bra, med 4 – 5 m/sek frø øst og sol. Det rekordstore feltet i årets SparebankenVest Huftarøy Rundt seilte jevnt og fort sørover fjorden. En god time varte det før dusk regn og vindstille rådde fjorden. Derfra og inn ble en kamp om å få flest mulig av de små vindflærene som datt ned på fjorden i ny og ne. Løpet ble helt riktig avkortet etter at knappe 10 av 24 n mil var unnagjort slik at alle båtene fikk komme i mål, sier han.

I doublehanded-klassen var det påmeldt hele 20 båter. 18 av dem fullførte. Best ble Helge Stokkstad og Beate Birkeland fra Nordhordland Seilforening i Mini Transaten PARADIS, som også vant regattaen overall. Nummer to i klassen ble Sigurd Utbjoe/Ole Petter Aasheim fra Stord i C&C 30Een AMELIA foran Yngve Thuen/Kjell Arne Meyer fra Bergen i WHIPLASH - en velkjent Express på Vestlandet.

I LYS til og med 1,20 for båter med fullt mannskap var det Truls Myrmel med EILEEN, en Granada 31, som var best. Blant de største båtene var det en Sun Fast 37en, CHAMSIIN, med Frode Myklebust som skipper som gikk helt til topps.

Du finner fullstendig resultatliste her. Regattaen teller med på SEILmagasinet Shorthanded Ranking.