Norske seilere valgte eksotisk Skagen-alternativ

Fra Karibia direkte til Seilmakeren Doublehanded

Fra Karibia direkte til Seilmakeren Doublehanded

Man kan beskylde ham for å ha tatt sola med seg, for Trond Åsvoll kommer rett fra Karibia til Askøy for å seile Seilmakeren Doublehanded. Og på Vestlandet er det spådd sol hele uken til ende. I Karibia har Åsvoll seilt et godt alternativ til Helly Hansen Skagen Race.

– Ja, man skal være klar over at det finnes alternativer til å  hutre seg fra Åsgårdstrand til Skagen, og Antigua Sailing Week er et særdeles godt alternativ i så måte, forteller Petter Mowinckel som seilte sammen med Trond Åsvoll.

– Antigua Race Week ble arrangert for 41. gang nå i månedskiftet april-mai med over 200 båter på startlinjen og 27 grader i vannet. Regattaen tiltrekker seg noen av de heftigste båtene som finnes, i tillegg finnes det klasser for cruisingbåter og utleiebåter. Så her er det noe for enhver smak, forteller han.

Herman Bergshaven deltok i regattaen med sin J 133 SOLNES III, og om bord hadde han med seg norsk, sveitsisk og spansk mannskap.

Nordmennene som valgte å stå over HH Skagen Race var Lars Ingeberg og Trond Åsvoll mens  Petter Mowinckel og Kirsti Hylen er på seiltur i området med sin MAGGY V. De deltok i fjor høst også i ARC-regattaen.

– Det sammensatte mannskapet med spanjoler på fordekket og nordmenn i cokpiten medførte enkelte kommunikasjonsmessige utfordringer, forteller Trond Åsvoll til SEILmagasinet.

Det til tross, SOLNES III endte på en hederlig 2. plass i Racing klasse 5.

– Den ellers så friske passaten hadde løyet til 4–8 m/sek og ga gode forhold til de lokale Antigua-seilerene i en J 122, som vant overlegent, sier Petter Mowinckel.

Etter seilasen satte Trond Åsvoll seg umiddelbart på flyet med kurs for Bergen, der han vil møte makkeren Viggo Vea. Sammen stiller de til start i morgen i Sun Fast 40en MILLENIUM II.