Doublehanded-start i et spinnaker-inferno

Doublehanded-start i et spinnaker-inferno

Seilmakeren Doublehanded er i gang og starten gikk pyntelig for seg i en lett nordvestlig bris, og i skuddet kl 1300 kom 100 spinnakere opp. Sol og farger i et betagende spinnaker-inferno. Nå venter de mange veivalgene mot Stavanger, og ute i havet lurer tåken.

– Det var ikke en båt som var i nærheten av å tjuvstarte og alt gikk pyntelig for seg, sier regattasjef Øyvind Skogen, som skjøt dem av gårde. Og de somm overvar starten var vitne til noe vakkert da alle spinnakrene fylte seg og feltet snurpet seg sammen i retning Sotrabroen.

Og først  under broen – som det var satt opp premie for – var Tor Hove og Kjell Inge Heiberg i ELANOR. De var noen båtlengder foran Per Ottar Skaaret og Christen With i JOKERMAN.

Etter Sotrabroen skilte feltet seg i to; en del tok Kobbeleia og de andre – flesteparten – tok Vatlestraumen. Og da det var nok de som tok Kobbeleia som vant og kom best ut av det. Utenfor Flesland fikk Valtestraum-feltet vindstille.

Og i teten har det skiftet. Pål Edvardsen og Mads Christensen i Mumm 30en MAMMY har seilt forbi ELANOR og ligger nå klart i tet.

Følg regattaen på www.seilmagasinet.no!