Americas Cup i rettssalen

Dato for neste AC satt

Dato for neste AC satt

Det er dommeren I New York som bestemmer når det neste Americas Cup skal holdes, og han har bestemt at Alinghi skal mote BMW Oracle Racing 12. mars 2009. Men blir det nå slik likevel...

De siste månedene med juridisk Americas Cup har vel ikke tjent andre enn advokatene til de to lagene Alinghi og BMW Oracle Racing. De har hatt hendene fulle med fintolkning av Deed of gift (dokumentet som styrer Americas Cup), møter i rettsalen, utenfor rettssalen og i media.

ENDELIG? Nå har imidlertid dommeren i New York tatt en beslutning. Den er som følger: Alinghi skal møte BMW Oracle Racing ikke tidligere enn ti måneder etter hans endelige dom. Det betyr at første race mellom de to lagene tidligst kan skje 12. mars 2009.

Men skal det være så enkelt? Ikke i Americas Cup på land. I følge Deed of gift kan det ikke seiles AC på den nordlige halvkule tidligere enn 1. mai.

HVOR? Dermed er det opp til de to stridshanene Alinghi og BMW Oracle å bestemme når første match skal seiles - og ikke minst hvor. Tatt i betraktning de siste månedene med lite god tone kan nok det ta sin tid. Det er Alinghi som skal bestemme hvor slaget skal stå.