Søk i arkivet

Melges Cup 2008Unge Melges-seilere kjemper om gjev premie

Det nytter ikke å stille i dårlig form på 18. mai for ungdomslagene fra Bergen-området som skal kjempe om disposisjonsretten til en Melges 24 for resten av sesongen 2008. Da går finalen i Melges Cup av stabelen, og de to beste lagene får disponere gratis båt, seil og seilklær fra Bergen Seil AS’ Melges Cup, som blir arrangert i sommermånedene 2008.

Seks lag fra Bergen har vært med i den innlednende kvalifiseringscupen, og på finaledagen 18. mai stiller to lag fra Bergens Seilforening, ett fra Askøy Seilforening og ett fra Ran Seilforening. To av lagene kan altså dra avsted med de gjeve hovedpremiene.

Det hele startet 7. mai da lag fra Bergen, Askøy og Hjellestad møttes i første runde. Bergen-laget med Jonathan Staubo som rormann vant alle seilasene og var i særklasse.

– Nøkkelen til seier var en god start, samt et lavt antall feil i løpet av seilasen, sier Jens Wathne i Bergen Seil AS.

Dagen etter møttes nok et lag fra Bergen, et lag fra Ran Seilforening og et fra Os Seilforening, og denne gangen var det Ran-laget som trakk det lengste strået.

– Taktisk smarte avgjørelser og gode starter ble avgjørende i denne runden, sier Wathne.

FINALE. 18. mai møtes de to vinnerlagene, pluss at nr. 2-lagene, Askøy og Bergen 1, får en ny sjanse. De møtes i en innledende Sail Off-seilas, og det beste laget får møte de to andre finalelagene.

Finalen finner sted på Grimstadfjorden i Søreidegrend ved Bergen 18. mai. Regattaen kan følges på Bergen Seils hjemmeside og båtene vil trackes.

EN UNIK MULIGHET. – Initiativet er tatt for å gi ungdommen i Hordaland en mulighet til å seile i en av Norges mest profilerte klasser; Melges 24. Melges 24 seiles av flere av Norges beste seilere, og dette betyr at lokale talenter får muligheten til å bryne seg på Norges-eliten med lokal drahjelp, sier Jens Wathne i Bergen Seil AS, som også er norsk importør av båttypen.

Han forteller også at det har vært spennende å følge nivåhevingen til de unge seilerne, fra de startet og til de nå er i finalen.

– Dette er flinke seilere fra Hordaland som har trent mye, sier han. 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen