Konge-støtte til NORsteam

Kongen stiller FRAM XV til disposisjon

Kongen stiller FRAM XV til disposisjon

Kong Harald støtter opp om Norges Seilforbunds storbåtsatsning og låner bort FRAM XV. Avtalen gjelder foreløpig for ett år og markerer igangsettelse av NSF’ prosjekt NORsteam. Du kan søke om plass om bord!

Publisert Sist oppdatert

– Dette er et kjempemessig bidrag fra kongen og det hjelper oss stort for å lansere NORsteam-prosjektet og konkretisere dette, sier leder i NORsteam, Pål Fevang, til SEILmagasinet.

MANNSKAPER. I NORsteam – som er en forkortelse for Norwegian Steam, var fellesnavnet på alle nordmennene som i mellomkrigstiden var meget attraktive mannskaper på de amerikanske America’s Cup-båtene – utgjør også «onsdagsregattaene» grunnplanet, mens Volvo Ocean Race og America’s Cup er toppen.

– Med et flaggskip som FRAM XV vil det bli lettere å tydeliggjøre prosjektet, men det er også viktig å få frem at vi ønsker å knytte til oss andre lag og båter i tillegg til FRAM XV

– Noe som blir enklere å få til med en båt som dette i prosjektet, fortsetter Fevang.

TRENGER SEILERE. NORsteams første deltagelse med FRAM XV blir Færderseilasen. Da skal båten bemannes med et kjernemannskap fra kongens FRAM-lag, seilforbundets president Stig Hvide Smith, NORsteam-leder Pål Fevang og seks unge, lovende seilere som ikke er plukket ut enda.

– Færderseilasen blir første gangen FRAM XV stiller i NORsteam-drakt og vi oppfordrer unge seilere over 18 år, til å søke, avslutter Pål Fevang.

STORBÅTSEILING. NORsteam-prosjektet tar sikte på å bygge en satsningsmodell for storbåtseiling etter mønster av NSFs OL-satsning, slik at man etablerer parallelle karriereveier for storbåt og jolle, hvor gode jolleseilere kan gå over i spesialiserte oppgaver på store båter.

Det tenkes å etablere en «pool» av kvalifiserte båter og seilere som gjennom NORsteam får tilgang til medisinsk ekspertise, toppkvalifiserte treningsressurser og administrative ressurser på en mer kostnadseffektiv måte enn om de selv skulle organisere dette.

NORsteam skal være selvfinansierende gjennom direkte bidrag fra sine nøkkelsponsorer i næringsliv, privatpersoner og stiftelser.

Om du er interessert i å være en del av mannskapet på Farr 51en FRAM XV, kan du sende en søknad til pkfevang@gmail.com.