NORC Larvik

North Sails Treningsamling Holmsbu 2007

Best i fjor – best i år

De beste fra i fjor er best i år også. Sverre Valeur, Askøy Seilforening, i Team Bergen og Trond Kristensen, Moss Seilforening, i Too Aiming First vant hver sin klasse i sesongåpningen av NORC og NORLYS rankingserien i Larvik denne helgen.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag var det sesongåpning for alle storbåtseilerne i Norge. Da stilte 27 båter til start i Larvik Race Weekend. Det var fine forhold med 5-7 sekundmeters vind og Trond Kristensen og hans mannskap i Too Aiming First ledet klart den minste ORC International klassen da den siste seilasen var over på lørdag, heter det i en pressemelding fra Larvik Race Weekend.

– Vi hadde bra ro i båten og alle viste hva de skulle gjøre. Det gjelder å seile jevnt og det klarte vi med en serie på 1., 2., 2., 3. og 3. plass, sier Kristensen.

Han startet dermed sesongen der han slapp i fjor. Da vant han NORC rankingseilasen sammenlagt. Han var imidlertid litt mer spent enn vanlig fordi de stilte med helt ny båt denne gangen. De har byttet ut sin First 36.7 med en tre år nyere modell av samme type foran årets sesong.

– Vi hentet båten i Tyskland for fire uker siden, så det har vært mye skruing for å få båten slik vi ville ha den, sier Kristensen.

I den store ORC International klassen var det Sverre Valeur, Askøy Seilforening, som tok ledelsen etter første dag - og beholdt den gjennom de to seilasene på søndag. Valeur vant NORC rankingseilaser i den store klassen i fjor.

Da var vindforholdene veldig vanskelige med lite vind og store skift. Pål K. Fevang, leder for Larvik Race Weekend er veldig fornøyd med helgen.

– Det har vært et fantastisk arrangement med strålende fornøyde seilere. Vi fikk gjennomført seks seilaser som planlagt, og det sosiale på land på lørdag ble også vellykket. Vi håper å ønske alle hjertelig velkommen til rankingseilaser her neste år også, sier Pål K. Fevang. Larvik Seilforening

I de to LYS klassene ble det henholdsvis Arvid Kaupang, Larvik Seilforening, og Odd Gustav Sørum, Sandefjord Seilforening, som tok seieren.

Fullstendig resultatliste finner du her.

Neste ranking seilas for LYS klassen er Breidangen Rundt 31. mai-1. Juni og Færderseilasen 13.-15. juni for begge klassene