Breidangen Rundt 2008

Rankingpoeng å hente på Breidangen

Rankingpoeng å hente på Breidangen

Deltagerlisten til Breidangen Rundt fylles stadig opp og det er nå klart at det vil bli en poenggivende shorthanded-klasse i forhold til shorthandedrankingen. Regattaen teller også med på rankingen for LYS R. Påmeldingsfristen løper ut i onsdag 28 mai kl 23:59:59.

Publisert Sist oppdatert

– Totalt har påmeldingen passert 20 båter og vi er glade for at shorthanded-klassen har passert minimumtallet på seks for at den skal være tellende på SEILmagasinet Shorthanded Ranking. Vi håper det vil inspirere flere poengjaktende seilere til å delta, sier primus motor for Breidangen Rundt, Trygve Røste.

Også for dem som seiler i LYS R vil det være poeng å hente i NORC og NORLYS’ ranking.

– Foreløpig er kun fire båter påmeldt, men vi håper på flere også her. Blir det mange nok vil LYS R få egen start, hvis ikke vil alle LYS-båtene bli slått sammen til en klasse. LYS R-båtene vil imidlertid bli plukket ut og få sin egen resultatliste som blir grunnlaget for rankingpoengene, sier Røste.

FLOTTE OG MANGE PREMIER. Han kan også love flotte gavepremier. North Sails stiller med tre gavekort, mens hotellet Quality Spa & Resort Holmsbu gir to gavekort som inneholder overnatting med halvpensjon for to ved hotellet. Dessuten blir det premieglass fra Hadeland.

– Skikkelige Tangen-glass, presiserer Røste.

Værmeldingen gir bud strålende vær og fin vind; fra sør på lørdag 31. mai og fra nord på søndag 1. juni. Foruten å love godt for regattaen, lover det også godt for grillfesten lørdag kveld.

– Kanskje vi for første gang kan avholde den utendørs, sier Trygve Røste.

PÅMELDINGSFRIST. Påmeldingsfristen til Breidangen Rundt går ut onsdag 28. mai, men det vil også være mulig å melde seg på lørdag morgen, mot et tillegg i startkontingenten på 50 kroner.

– Deltagerlisten så langt viser at den gjennomsnittlige båtstørrelsen har gått opp i forhold til tidligere år, sier Trygve Røste.

Med et blikk på deltagerlisten kan han avsløre at det er en del seilere som kommer igjen år etter år, men også at det er en del nye som vil prøve denne seilasen, som foregår som navnte sier, ute på Breidangen.

Lørdag blir det en ca. 5 timer lang distanseseilas på faste merker, mens det søndag blir to baneseilaser. For shorthandedseilerne blir det nok en distanseseilas på lørdag.