Unge seilere i storbåt

Asker Seilforening satser på storbåt

Asker Seilforening satser på storbåt

Wolfpack Racing Team har inngått et samarbeid med Christen With om å stillejuniorbåter fra Asker Seilforening til start i Færderseilasen. Satsningenskal gi unge jolleseilere et bein innenfor storbåtseiling på sitt beste ogdet er askerbøringen Christen With som har tatt initiativet til satsningen.

Publisert Sist oppdatert

– En del av motivasjonen for å starte Wolfpack Racing Team har vært å gi norske seilere mer storbåterfaring om bord i vår Farr 40. I fjor hadde vi en rekke unge seilere om bord og introduserte dem for internasjonal seiling. Nå tar vi steget videre i samarbeid med Asker Seilforening, sier Grant Larsen i Wolfpack Racing Team i en pressemelding SEILmagasinet har mottatt.

Ifølge pressemeldingen er det Christen With som har tatt initiativet til satsningen. Christen With er en av Norges mest erfarne seilere med erfaring fra en rekke nasjonale og internasjonale mesterskap. Han har fått med seg to andre veldig erfarne tidligere Asker-juniorer, Christen Horn Johannessen, INNOVATION KVÆRNER og DJUICE, og Hans Petter Jensen, FRAM-laget.

Første mål med prosjektet er å stille tre juniorbåter i Færderseilasen 13. juni, og det er alt fra 12-13 åringer til OL-håpet Kristian Ruth som er invitert til å seile de store båtene - alt under kyndig veiledning underveis.

– Jeg har lyst til å vise juniorene i Asker Seilforening at det finnes noe utenom deres jolleseiling og at dette er stort, interessant, utfordrende og veldig moro. Selv har jeg lært ting i egen storbåt seiling som jeg ønsker jeg hadde kunnet når jeg seilte jolle, kanskje jeg kan hjelpe å vise disse unge seilerne et par ting de kan ta med i sin jolleseiling, sier With.

De unge seilerne har foreløpig Farr 40en Wolfpack og den gamle IMX 45en til Einar Sissener til disposisjon. With søker nå etter andre båteiere som vil være med på prosjektet. Det blir flere treningskvelder før Færderseilasen.

– Ungene er superivrige. Jeg var ute med dem på mandag for å trene og jeg tror nesten aldri har sett så ivrige seilere før, sier With.

OM BÅTENE. IMX 45 - dette er den gamle båten til Einar Sissener som OL-seiler Peer Moberg har seilt og vunnet mange Færder-seilaser med, «Over All» i 2002. Båten er full av topp utstyr, karbon mast, kevlar/carbon seil. Den er eid av Bergljot Webster og Lasse Hagen som vil ha med tre av det faste mannskapet.

Videre vil tidligere Asker Seilforening-junior, OL-seiler i 470 og lukemann for H.M. Kong Harald i ti år, Hans Petter Jensen være med om bord. Båten har et bra LYS-tall og kan like lett vinne Færdern i år som den har gjort før.

Farr 40 - WOLFPACK eies av Grant Larsen og Thomas Nilsson. Båten er topp utstyrt akkurat som IMX'en, er nok regnet som en «hottere» båt, men vanskeligere å vinne med i LYS. Christen With og Christen Horn Johannessen seiler på denne båten.