SEILmagasinet Shorthanded Ranking

Små endringer og spådommer som ikke slo til

Små endringer og spådommer som ikke slo til

Forrige helgs shorthanded-regattaer ga små endringer i toppen av SEILmagasinet Shorthanded Ranking. Og spådommene vi ga før regattaene, slo ikke helt til. Men nesten.

Publisert Sist oppdatert

Helt i toppen har Karl Otto Book, Åsgårdstrand og Ludvig Daae, Bundefjorden byttet plass. Book er nå nummer 4, Daae nr. 5. Og med seier i sin klasse i Corponor Offshore Race, er Tommy Hågensen fra Tromsø den som gjør det største spranget opp i tetsjiktet. Han rykker opp fra 113 til 33. plass.

EN HUNDRINGS I FORBEDRING. Et stort bygs gjør også Trond Otto Johansen, også han fra Tromsø. Seieren hans i sin klasse i Corponor, bragte ham opp til 46. plass fra en tidligere tilværelse på 146. plass. En forbedring på 100 plasser er ikke å forakte.

Jan-Helge Furnesvik, Harstad klatret seg også inn blant de 50 beste etter Corponor; opp fra 102. til 48. plass, og derved gikk det ene av SEILmagasinets fire spådommer før forrige helgs regattaer. De andre slo ikke til:

IKKE INNFRIDDE SPÅDOMMER. Vi spådde at Karl Otto Book fra Åsgårdstrand ville kapre en "pallplass" etter helgen , men med 5. plass i klassen i Nord-Norge gikk ikke det. 16 poeng skilte ham fra å klare det.

Vi spådde også at Lars Petter Karlsen, Fredrikstad ville krabbe inn blant de 10 beste, men heller ikke det gikk. Han ligger på 11. plass, ørsmå 1,2 poeng fra 10.plassen. Og den var det Hans Skaar fra Stord som snøt ham for, for han vant shorthanded-klassen i Oslofjorden Rundt den samme helgen.

Vå siste spådom, at det skulle komme en nordlending inn blant de 30 beste slo heller ikke til; Tommy Hågensen klatret kun opp til 33. plass; 9,5 poeng unna 30. plassen.

PALLPLASS. I kvinnerankingen sørget Kristin Songe-Møller fra Sandefjord for å få en pallplass etter sin innsats i Oslofjorden Rundt. Det betød klatring fra en 8. plass.

Kun tre kvinnelige seilere var i aksjon forrige helg. De to andre var Valborg Mogen Stiansen fra Asker som seilte seg fra 35. til 21. plass, mens Pia Lidvall, fra Bodø, som ikke har vært representert på listen tidligere, kom rett inn på plassen foran Stiansen. Med Lidvall inne på listen teller kvinnerankingen nå 50 navn.

TO REGATTAER. Denne helgen står Breidangen Rundt og Flødeseilasen på terminlisten i SEILmagasinet Shorthanded Ranking. I Breidangen Rundt er det påmeldt 6 båter i shorthanded-klassen, hvilket betyr at dersom alle starter, blir regattaen poenggivende.

I Flødeseilasen er det kun to båter som står på deltagerlisten i shorthanded-klassen, men regattasjef Bjørn Stien håper og tror det vil komme flere i siste liten.

– I verste fall får vi sparke ut noen mannskaper i noen båter og plassere dem i shorthanded-klassen, slik at klassen får minimum 6 båter, ler han.

NYE SPÅDOMMER. Med forrige helgs begrensete spådomssuksess i mente, forsøker vi oss på fire nye rankingspådommer for denne helgen:

  • At Anne Heldal fra Røyken seiler seg inn til en topp 5-plass blant jentene
  • At Petter Hegle fra Holmestrand er blant de 25 beste på rankingen etter Breidangen Rundt
  • At Tobias Brodtkorp fra en plass langt nede på 200-tallet, vil være blant de 150 beste etter helgen
  • At det blir shorthanded-klasse i Flødeseilasen og at Trond Åsvoll, Arendal seiler inn til en topp 50 plass.

 

Følg med – og se!