Breidangen Rundt 2008

Solgangsbris ga flott regatta

Solgangsbris ga flott regatta

To dager med solgangsbris gjorde Breidangen Rundt til en god regattaopplevelse for de 25 båtene som stilte til start. Trygve Røste, Drammen, Svenn P. Andersen, Holmestrand og Anne og Arild Heldal, Røyken ble klassevinnere.

Publisert Sist oppdatert

Trygve Røste er primus motor for regattaen, men han klarte også det kunststykket å bli klassevinner med sin Elan 410 LILLE MY oppi det hele. Her forteller han litt om arrangementet:

– Fordi det var meldt lite vind på lørdag, bestemte vi oss for å lage en bane med mulighet for avkorting. Første runding ble derfor på Ellefsgrunnen øst for Langøya, men med økende solgangsbris ble det nok vind til også å runde Østøybåen rett nord for Horten. 6 sekundmeter i ryggen ga en flott lens tilbake til mål på Holsmbu.

Lørdag vant Anne og Arild Heldal en overlegen seier i shorthandedklassen med sin Hansson 31. Den lille lys-klassen ble vunnet av Pål Albinsson som seilte en Comfort 26. Den store lys-klassen ble vunnet av Øistein Hansen i Elan 333en ADRENELAN.

– Det flotte sommerværet ga et yrende badeliv både i badebassenget og i sjøen ved Holmsbu etter seilasen, og utpå kvelden stilte hotellet med en fantastisk grillbuffet som, for første gang etter at Breidangen Rundt ble tatt opp igjen i 2003, ble servert ute. Stemningen var upåklagelig, forteller Røste.

Søndag morgen forsvant nattebrisen allerede kl 9 og alt tydet på at en skikkelig solgangsbris var i emning. Med vind opp i 8 m/sek fra sør-øst ble det flotte seilforhold.

Etter en 3. plass på lørdag, dro LILLE MY til med to 1. plasser i den store lys-klassen. Dette holdt til sammenlagt-seier. Svenn Petter Andersen i FENIXIA gjorde også to bra seilaser på søndag og vant sammenlagt i den lille lys-klassen.

Shorthanded-klassen seilte en lengre runde på søndag og klassen ble igjen vunnet av Anne og Arild Heldal.