Volvo Melges 24 World Championship

Et uvanlig VM i Melges 24

Et uvanlig VM i Melges 24

Det er ikke uvanlig atMelges-klassen samler over 115 båter på VM-startstreken, men det som er det mest uvanligeer vinden. Porto Cervo er kjent for sin sterke vind og sidenmesterskapet i fjor er det snakket om hardvindsregattaen VM 2008. Første dagen ble preget av lite vind og skift, mens dag nummerto ble avblåst grunnet for lite vind. Her får du en VM-analyse.

Publisert Sist oppdatert

Seilnyheter.no tok en prat med Herman Horn Johannessen. Han er hærfører på NOR 732, RETT RUNDT HJØRNET, som er en kliss ny Melges 24 fra Devoti, som for øvrig så vidt er seilt inn.

Første start gikk i 12 knops vind fra 110 til 120 grader. Herman forklarer de gode resultatene på følgende måte:

– Vi fikk startet til le og slått tidlig. Vi seilte i fri vind og kunne gjøre det vi ville. Vi har byttet seil og hentet inn Ullman-seil produsert i Italia. Vi føler at vi har seilt fort på kryss og på lens. På lensene har vi brukt en Power Zone Reacher og den har gjort mye for oss. Vi har seilt kanon-lenser og plukket båter hele tiden. Vinden har vært opp og ned hele tiden på den første dagen var det fra 0–10 sek/m. Vi veide som vanlig inn 25 kg for lette, fortalte Herman Horn Johannessen til SEILmagasinets samarbeidspartner Seilnyheter.no.

Les mer på Seilnyheter.no.

OPPKJØRING. I oppkjøringen til VM har det blitt noe trening, men mye har gått på rutine. Herman med sitt faste mannskap om bord, som teller Jan Fredrik Dyvi, Jan Borø og Stian Næss Rørvik. Oppgavene er fordelt slik de alltid har vært. På spørsmål om hva de skulle gjøre for å holde plasseringen svarte Herman følgende:

– Vi skal nullstille og gjøre det vi alltid gjør.

Regattasjefen i årets VM snakker nå om å få inn tre seilaser i dag. Dette kan bli en avgjørende dag i mesterskapet. Herman med mannskap ser frem til tirsdagens seilaser med glede. Rutinen og utholdenheten er på plass.

– Det snakkes om 6 knops vind og mistral så det er mildt sagt variable forhold her nede. I går ble det ikke noen seilaser selv om vi krysset i 4–4,5 knop opp over. Utsettelsen var katastrofal og når vi endelig kom i gang forsvant vinden, fortsetter Horn Johannnessen.

SURT. Dette var ekstra surt for RETT RUNDT HJØRNET som lå sammen med Jørgen Heje i teten. De ble forbiseilt på begge sider og var relativt frustrert

På spørsmål om godfølelsen var på plass svarte Herman:

– Den er som vanlig god. Bak resultatene viser det seg at det ikke har vært helt enkelt. Å seile en helt ny båt er alltid spennende. Man vet ikke hva som holder eller ryker, avslutter Herman Horn Johannessen.

Herman var usikker på hvor godt de seiler når det virkelig blåser opp. Herman har tidligere seilt Farr 40 på Sardinia. Det var på samme bane som nå, men vinden kom fra motsatt side og var helt annen. I går var det strøm rett i mot vinden.

NORSKE. Peder Ø. Jahre sammen med resten av mannskapet ombord i TERRA EIEINDOMSMEGLING leder amatørdivisjonen og ligger en sterk 11. plass etter en 15. og en 4. plass. Geir Dahl Andersen med resten ombord i WOLFPACK RACING ligger på 33. plass. NOR 600 på 94. plass, NOR 697 Storm 96., NOR307 BETTTY FORD på en 97. plass, NOR 706 NEW DEAL på 99. plass, NOR724 MARJALISA på 105. plass. Mesterskapet avsluttes på fredag. Det er satt opp totalt 12 seilaser og mye kan skje.

Ser man på hvem som realistisk som kan vinne mesterskapet er de store kanonene med. FULL THROTTLE med brødrene John og Brian Porter sammen med Andy Burdick og Harry Melges. BLU MOON med Franco Rossini og Flavio Favini. UKA-UKA med Lorenzo Bressani og Lorenzo Santini. TEAM BARBARIANS med Jamie Lea og Nigel Young.

I tillegg er det flere italienere som kjenner Porto Cervo. Dette blir et spennende mesterskap i fortsettelsen og mye kommer til å skje.

Les mer på Seilnyheter.no.