Norske seilere til OL

North Sails Treningsamling Holmsbu 2007

Sportssjefen klar med OL-innstillingene

Sportsjefen i Norges Seilforbund har overlevert Olympiatoppen sin innstilling om hvem som bør dra til OL. Espen Guttormsen mener alle nasjonskvalifiserte klasser bør være representert – med ett foreløpig unntak.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har sendt over innstillingene til Olympiatoppen og så langt har jeg innstillt alle klassene som vi er aktuelle i, bortsett fra én. Laser Radial må jeg vente med til jeg får sett hvordan det går i Kieler Woche, forteller sportssjef i Norges Seilforbund, Espen Guttormsen, til SEILmagasinet.no.

I Laser Radial er det fredrikstadseileren Elin Samdal som må vise til gode resultater, men Guttormsen utelukker nok ikke en annen utøver: Asker Seilforenings Anette Melsom Myhre som mulig kandidat for OL-plassen.

USIKKER. – Laser Radial er der jeg er mest usikker og Kiel vil bli siste mulighet for jentene å vise seg frem, fortsetter Guttormsen.

Espen Guttormsen mener de norske utøverne er godt forberedt og at OL kan se bra ut med norske øyne.

– Til tross for at det så ganske mørkt ut for to år siden, tror jeg det er flere utøvere som kan gjøre det godt i Beijing. Våre største medaljekandidater er Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed i Yngling og Peer Moberg i Finnjolle, mener Guttormsen.

– Dette er basert på historiske resultater, poengterer han.

LISTEN KLAR 10. JUNI. 4. juni var opprinnelig datoen hvor Olympiatoppen skulle ha sin liste over OL-deltagere klar, men seilerne må finne seg i å vente litt.

– Det er blitt slik at uttaket vil bli gjort offentlig samtidig med alle de andre utøverne fra andre idretter; 10. juni.

– Mavefølelsen er god. Vi har en tett og grei dialog med Olympiatoppen. Det eneste jeg kan se som skulle stikke kjepper i hjulene for noen utøvere er om Olympiatoppen skulle ta hensyn til andre idretter foran seilsporten, avslutter Espen Guttormsen.

SEILmagasinet skrev tidligere om laserseileren Kristian Ruth, som er lovet en plass til Beijing av Olympiatoppen. De andre innstilte er: Finnjolle: Peer Moberg. RS:X Damer: Janniche Stålstrøm. Yngling: Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed. 49er: Christopher Gundersen og Frode Bovim.

Sistnevnte er ifølge Guttormsen utøverne som ligger underst i bunken på toppidrettssjef Jarle Aambøs kontor. I tillegg må som sagt Laser Radial-seilerne bevise at de fortjener en plass i overnevnte bunke.