NSF styremøte

F¾rderseilasen 2007, F¾rder'n

Ny generalsekretær funnet

På gårsdagens styremøte i Norges Seilforbund ble det avgjort hvem som blir ny generalsekretær i NSF. Men hvem det er må seilerne vente med å vite.

Publisert Sist oppdatert

– Vi fattet en beslutning under gårdagens møte og vi har bestemt oss for ny generalsekretær. Men, vi ønsker ikke å offentliggjøre hvem det er før alle formaliteter er i orden, sier presidenten i Norges Seilforbund, Stig Hvide Smith, til SEILmagasinet.no.

Hvide Smith legger vekt på at styret ønsker å gjøre alt etter «boka» for å eliminere diskusjoner rundt Norges Seilforbund.

– Vi har stålkontroll på økonomien og det finnes ikke konflikter i seilforbundet i dag, men vi ønsker at alle avtaler er i orden før vi går offentlig ut med den nye generalsekretæren.

Hvide Smith kunne si så mye at det er en person med kompetanse fra Norges Idrettsforbund (NIF) og en som samtidig kjenner norsk seilsport.

SPORTSSJEFEN. Det var ikke bare generalsekretær som sto på programmet under gårsdagens styremøte på Gardermoen, blant annet var sportssjef Espen Guttormsens videre engasjement tema:

– Vi regner med at Guttormsen fortsetter som sportssjef etter OL i Beijing også. Styret har gitt oss et forhandlingsmandat med Guttormsen. Dette er også en del av en administrativ kabal, men vi ønsker å fortsette med Espen Guttormsen som sportssjef i NSF, fortsetter Stig Hvide Smith.

– Ellers hadde vi en fin gjennomgang av toppidrettsansvarlig Bjørn Lofterød i går og vi er veldig fornøyd med status per i dag. Det var en modig avgjørelse å satse så høyt som vi gjorde på Ynglingen, men det ser ut til at det var en fornuftig strategi i forhold til hvordan det går med Yngling-jentene i dag, sier presidenten i NSF.

TOPPIDRETTSANSVARLIG. Bjørn Lofterød er en av personene som skal trå til side etter de olympiske lekene i Kina og den avgjørelsen ble tatt i går:

– Ny toppidrettsansvarlig etter OL blir Hans Egil Eriksen. Han skal samarbeide noe med Lofterød, men han blir ny toppidrettsansvarlig frem mot London-lekene i 2012, avslører Hvide Smith.

Ellers ble det vedtatt å innstille tidligere generalsekretær i NSF, Morten Johnsen, til ISAF Youth and development, Bjørn Lofterød til ISAF Equipment Committee og presidenten selv til ISAF Council.

President Stig Hvide Smith forteller videre til SEILmagasinet at han gleder seg til å offentliggjøre hvem som er den nye generalsekretæren, men mener det er viktig å ha allle formalliteter i orden først.

– Vi skal ha et telefonmøte på mandag og da regner jeg med at vi skal finne ut av strategien rundt den nye generalsekretæren i seilforbundet, avslutter Stig Hvide Smith.