Halten Ocean Race 2008:

Lett vind og strålende vær over Frohavet

Lett vind og strålende vær over Frohavet

Det var ett fantastisk vær da Trondhjems Seilforening arrangerte Halten Ocean Race for fjerde gang. – Det er ingen tvil om at denne regattaen er populær blant seilere i hele Midt-Norge, sier Arild Schei i Trondheim. 30 båter stilte til start.

Arild Schei forteller om regattaen på Trondhjem Seilforenings hjemmeside:

Halten Ocean Race arrangeres i Frohavet på kysten av Trøndelag og løpet går delvis i tett skjærgård langs kysten, i åpent hav, og mellom øyer og skjær i øyrekken Froan. I år stilte 30 båter fordelt over 3 LYS-klasser til start - det var båter fra seilforeninger i hele Trøndelag og både Steinkjer og Frøya var representert på startstreken. Distansen på regattaen er 70 nautiske mil i rette linjer – det vil si en god del mer i seilt distanse.

FRITT LØP TIL HALTEN. Satrten gikk fredag 6. juni om kvelden utenfor havnen på Brekstad.

–  Noen satset hardt på å treffe linjen på sekundet, mens andre hadde en mer avslappet forhold til det hele - etter kort tid var hele feltet på vei vestover og ut i havet. I det trange sundet mellom øyene Storfosna og Garten var det lite vind og motstrøm, noe som gjorde at feltet ble delt i to - en del båter kom tidlig gjennom, mens andre ble liggende i ro en stund. Også i fjor var det mange som hadde problemer her og flere mente at dette kan sammelignes med utfordringene båtene i Færder'n har med Drøbaksundet, forteller Schei.

Deretter var det fritt løp nordover til det eneste rundingsmerket i regattaen: Øya Halten med det velkjente Halten Fyr.

– En del båter valgte å gå langs kysten - andre ville fortest mulig ut i åpent hav. I løpet av natten stod vinden stabilt på 4-5 m/sek og det var lite bølger. Det er flott å oppleve kysten av Trøndelag på denne måten, sier Schei.

VERDENS NAVLE. I løpet av lørdag kom båtene inn til havn i Knarrlagsund

– Det var masse liv i på Knarren Brygge lørdag ettermiddag. Blide ansikter, bading og hygge på bryggekanten gjorde Knarren til verdens navle denne kvelden - og da klasse-vinnerne dynket forsamlingen i champagne, var festen erklært åpnet, slutter Arild Schei.

KLASSEVINNERE

LYS t.o.m 1.16:      LOTOS (Elan 31), Eyvind Lindmo, Beitstadfjordens Seilforening

LYS 1.17- 1.25:      ENHJØRNINGEN (J/80), Christian Øye, Trondhjems Seilforening

LYS 1.26 og over:  EXCUIS (X-412), Rune Børsting, Trondhjems Seilforening