8 dager igjen til Watski Skagerrak TwoStar

Største shorthanded-felt noensinne

Største shorthanded-felt noensinne

Med åtte dager igjen til start i Watski Skagerrak TwoStar, kan det slås fast at alt tyder på at det største shorthanded-feltet noensinne vil bli sendt avgårde onsdag 18. juni. 176 lag står per i dag på deltagerlisten.

Og med «noensinne» menes faktisk hele Europa og kanskje videre enn det også, for SEILmagasinet bekjent fins det ingen shorthanded-regattaer noe sted med så stor deltagelse. Alle som stod på ventelisten er nå kommet med, og nå gjenstår det å se hvor mange som til syvende og sist stiller til start i regattaen. Noe frafall før start regner arrangørene med; blant annet fra gruppen av båter (22 stk) som ennå ikke har fått godtatt sitt LYS-målebrev.

Klassene er inndelt, og den største gruppen båter har LYS-tall mellom 1,25 og 1,30. Hele 40 båter stiller til start i denne klassen.

1,21 til 1,24 er også en populær størrelse i shorthanded-sammenheng: 34 båter står på listen.

Klasseinndelingen er skjedd på bakgrunn av båtenes shorthanded-måltall, som generelt er lavere en standard-tallet, hvilket betyr at arrangøren har senket nedre grense fra LYS-tall 1,15 til 1,14.  Den minste LYS-klassen, som omfatter båter fra 1,14 til 1,20 teller ialt 22 båter.

Etter at flerskrogbåtene i fjor ble stemoderlig behandlet – både av arrangøren ved at de startet et halvt døgn etter de andre, men ikke minst av værgudene, som ga dem helt andre forhold – kommer de i år tilbake for fullt. De starter nå i siste start onsdag kveld og teller i år 9 spennende båter.

Du finner deltagerlisten her