Norske seilere til OL

Trening Toppseil Landslag Mallorca

Olympiatoppen tok ut alle

Olympiatoppen har i dag tatt ut OL-laget i seiling. Alle som sportssjef Espen Guttormsen innstilte har får et positivt svar. Laser Radial må vente til etter Kieler Woche.

Publisert Sist oppdatert

Olympiatoppen tok i dag ut 50 norske utøvere som skal representere Norge under OL i Beijing. Åtte av disse 50 er seilere:

Finnjolle: Peer Moberg, Laser: Kristian Ruth, 49er: Christopher Gundersen og Frode Bovim, Yngling: Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed. RS:X: Jannicke Stålstrøm.

– Det gikk egentlig som forventet, men selvfølgelig er det veldig bra å få med fem i første uttaket. Og det er fem lag som kan slå bra fra seg i Kina, sier Espen Guttormsen til SEILmagasinet.

Dermed har alle de sportsjefen innstilte fått OL-billett. Det gjenstår da bare Laser Radial, hvor de norske utøverne ikke har vist de helt store resultatene. Men båtklassen er nasjonskvalifisert i klassen.

– I Laser Radial må vi avvente til etter Kieler Woche og det er i prinsippet tre seilere det står mellom: Elin Samdal, Cathrine Gjerpen eller Anette Melsom Myhre, fortsetter Guttormsen.

– Det er ingen som får noen gratisbilletter til OL, så den som eventuelt blir plukket ut må gjøre det bra i Kiel, avslutter Guttormsen, med stort trykk på bra.