Ny generalsekretær i NSF

F¾rderseilasen 2007, F¾rder'n

Espen Guttormsen ny generalsekretær

I dag offentliggjorde Norges Seilforbund at Espen Guttormsen blir ny generalsekretær i NSF. Han vil samtidig fortsette som sportsjef. Presidenten i NSF, Stig Hvide Smith, forteller til SEILmagasinet at han er svært fornøyd og at ingen kjenner seilsporten så godt som Guttormsen.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding fra NSF kommer det frem at ikke ukjente Espen Guttormsen – som i en årrekke har vært sportssjef i forbundet – er ansatt som ny generalsekretær.

– Espen representerer kontinuiteten i det han kjenner forbundet ut og inn, og vi anser ham for å være svært godt kvalifisert for oppgaven, uttaler president Stig Hvide Smith i pressemeldingen. Stillingen vil bli kombinert med funksjonen som sportssjef.

Videre forklares nyansettelsen slik: Den nye generalsekretæren har – ved siden av stor kunnskap om alle sider ved forbundets og NIFs drift – økonomisk bakgrunn, i tillegg til omfattende idrettsfaglig utdannelse. Egenskaper som passer godt i forhold til de oppgaver forbundet står overfor. Guttormsen tiltrer sin nye stilling 1.september, etter at OL i Beijing er avsluttet. Vår utmerkede fungerende daglig leder Tonje Hopstock fratrer pr 31.07. for å gå over i en annen bransje. I august måned vil Anne Kaalstad ta ansvaret for den daglige driften, og fratrer – for ryddighetens skyld – i samme periode sitt verv som 2.visepresident.

Videre kan vi informere om at Vibecke Schøyen er ansatt i en stilling som utviklingskonsulent. Vibecke har bakgrunn fra næringslivet, og kommer nå fra en stilling som kursansvarlig i KNS.

– Vi er svært glade for å ha fått Vibecke med på laget. Med sin bakgrunn og egenskaper vil hun helt klart fylle viktige funksjoner spesielt innen utdanning og barn/ungdom, samt bidra til å videreutvikle forbundet generelt, uttaler 1.visepresident Peter L. Larsen i pressemeldingen. Schøyen tiltrer stillingen i løpet av høsten.

Med disse nøkkelpersonene på plass anser styret at forbundets viktige oppgaver innen både topp- og breddeseilingt – samt interesseorganisasjon for norske seilere – vil bli ivaretatt på best mulige måte.

– Det er ingen som kjenner seilsporten så godt som Espen, samtidig som han er en populær mann både her på huset og i Norges Idrettsforbund, fortelller Stig Hvide Smith til SEILmagasinet rette etter at nyheten ble kjent.

– Vibecke og Espen har truffet hverandre og det ser ut til å kunne bli et godt samarbeid. Det er viktig for oss å fokusere på bredden, og med Vibecke på laget ser det bra ut, forteller presidenten.

Å ivareta denne viktige balansen har vi vært svært opptatt av i den prosessen vi nå har vært gjennom, og vi gleder oss til fortsettelsen. Seilforbundet går i hundre mot OL, men vi glemmer ikke utviklingen hjemme heller. Seilforbundet vokser hver dag og vi skal skaffe enda flere glade seilere. Følg med på den nye tilleggslinjen vår i NORsteam. Den vil rekruttere til storbåtseiling. Videre skal vi sørge for at alle seilere etter hvert vil få det bedre i skjærgården. Tonje Hopstock går inn i forbundets tillitsmannsapparat og vi gleder oss over å kunne trekke hennes store kompetanse videre her, avslutter en fornøyd president i pressemeldingen.