Søk i arkivet

Doyle-Lyngør TwoStarKlare til start i Lyngør

Mens Færder-seilerne rigger seg til i Oslofjorden, ligger nå nærmere 25 båter klare i Lyngør til å ta fatt på Doyle-Lyngør TwoStar. Det er en shorthandedregatta langs sørlandskysten som starter i Lyngør og ender i Arendal.

– Kjempemoro, sier en opprømt Fredrik Brodersen i Lyngør, som i går kveld kunne huse de 10-12 første båtene ved brygga ved Seilmakerfruens kro, som i går kunne innlede sesongen med ny gourmetkokk som har bakgrunn fra Bølgen & Moi og ny meny.

– Seilerne koste utover kvelden og nå før start er brygga full her med over 20 båter, forteller Fredrik Brodersen.

Doyle-Lyngør TwoStar er en helt ny regatta, og Brodersen er positivt overrasket over responsen og interessen. At den har livets rett til å bli et årlig arrangement, er han overbevist om.

– Den behøver nødvendigvis ikke bli kjempestor, og den behøver heller ikke alltid kollidere med Færderseilasen, skjønt det gjør ikke så mye, for for få av deltagerne her er Færder’n et alternativ, sier han.

Regattaen starter i Lyngør og fortsetter med runding utenfor Kastellet i Risør. Deretter går ferden via Malmkosten utenfor Lillesand til målgang ved seilerhytta i Arendal.

I morgentimene blåser det svakt fra øst i Lyngør, men værmeldingen sier at sønnavinden skal sette seg innen starten går klokka 1200. I så fall får seilerne en feiende flott spinnakerseilas nordover til Risør som en innledning på seilasen – før en lang kryss sørover til Lillesand.

Du finner deltagerliste og mer om regattaen her. Regattaen er tellende på SEILmagasinet Shorthanded Ranking.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen