På nesa

Skulle vært med i Færder’n

Skulle vært med i Færder’n

Færderseilasen ble snytt for et spektakulært innslag da det danske laget som var påmeldt av en katamaran av typen Extreme 40 ikke dukket opp. I stedet gjorde disse båtene opp sin mellomværende i Hyéres i Frankrike, der det var like slengete vind som i Færder’n. Og det fikk konsekvenser.

Publisert Sist oppdatert

For det var nettopp i et ikke helt beregnet vindkast mannskapet om bord i den amerikanske båten TOMMY HILFIGER mistet kontrollen over båten og begravde forskipet til begge skrogene dypt og godt ned i sjøen. Båten var i ferd med å stupe kråke, og da fikk en filmfotograf akkurat slått på kameraet.

Mannskapet fikk imidlertid reddet situasjonen, og men noen bygs og skjelvinger datt båten ned igjen den rette veien – og kunne seile videre.

Extreme 40 seiler en serie som kalles iShares Cup, og annen runde pågår i Hyeres denne weekenden. Og før finaledagen leder ALINGHIS Amercica’s Cup team – foran forrige rundes vinner TEAM ORIGIN.

Hadde den danske båten kommet til Færderseilasen kunne vi kanskje opplevd noe lignende – forholdene var i det minste ganske like i Hyéres og i Færder’n.

Se videoen her – om du ikke allerede har trykket på linken over...