Søk i arkivet

Verdensmesteren i Melges 24 letter på sløretNitidige forberedelser bak overlegen VM-seier

Italieneren Federico Michetti var med om bord i vinnerbåten UKA UKA i det nylig avsluttete Melges-VM på Sardinia. I et intervju med seilnyheter.no røper han hva som ligger til grunn for den overlegne seieren laget til slutt vant.

– For et år siden bestemte vi oss for å danne UKA UKA-laget. Lornezo Santini, som eier båten og seiler som baugmann, ville ha meg med på laget med et mål for øyet: Å vinne VM-tittelen på hjemmebane. Vi har testet utrolig mye utstyr og sørget for at vi hadde det best tenkelige tilgjengelig i jakten på edelt metall. Vi har prioriert
mange timer på sjøen og vi har virkelig satt sammen et godt mannskap, forteller Federico Michetti til seilnyheter.no.

Og mannskapet, det presenterer han slik:

DYKTIG MANNSKAP. – Lorenzo Santini er eier og med som baugmann. Franscesco Bruni er vår taktiker og han har seilt tre OL i klassene Laser, 49'er og Star. I tillegg til det var han taktiker om bord i LUNA ROSSA i sist America's Cup. Han er en utrolig sterk taktiker og er viktig for oss. Lorenzo Bressani er rormann. Han er en utrolig rask seiler, som blant annet er VM-vinner i J/24-klassen og har seilt mye Beneteau 25. Franscesca Trina er baugmann og er blant de fremst i verden på dette. Hun jobber steinhardt og rir båten sinnsykt bra.

Michetti kan også berette om nokså avanserte hjelpemidler når det gjelder å få gode starter:

GPS BESTEMMER STARTPOSISJONEN. – Vi har satt opp båten med Tacktick med maxi-display. Vi har montert en GPS-antenne og et system som gir oss distansen til linjen. Dette gjorde at vi med 3 meters nøyaktighet kunne si hvor langt vi var fra linjen. Dette er utrolig viktig når linjen er lang og det er tett med båter. Det har vært mye snakk om dette, noe som har gjort at teknisk sjef David Chivers har redgjort for dette på den internasjonale Melges-klubbens hjemmesider. Vi hadde en dårlig start den første dagen og en den andre dagen. Begge gangene seilte vi oss opp med hjelp av gode taktiske valg.

Les mer på seilnyheter.no.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen