Watski Skagerrak TwoStar 2008

Lavtrykk over de britiske øyer gir friske forhold

Lavtrykk over de britiske øyer gir friske forhold

En frisk seilas venter Watski Two Star feltet som onsdag kveld tar fatt på årets utfordring. Lavtrykket over De britiske øyer sender en frisk bris innover Skagerrak.

Publisert Sist oppdatert

Meldingene fra DNMI, SMHI og DMI spriker litt når det gjelder når vindøkning og dreining mot vest kommer, men nå, tirsdag kveld, ser det ut til å bli lange strekk på babords halser mot Arendal. Den sydlige vinden ser ut til å stå såpass lenge at de fleste vil kunne komme seg til Arendal raskt; litt vått, men OK. Utfordringen ned dit ligger i å finne medstrømmen som er meldt. Kanskje den er å finne litt nærmere land på grunn av sydlig vind?

Utpå torsdag vil nok vinden dreie mot sydvest, kanske helt mot vest. Sammen med den varslede vindøkningen kan dette bli en frisk slør til Skagen. Hvor frisk, diskuteres nok mye i kveld og utover morgendagen. Dagens GRIB-filer varsler en solid kuling, mens vår gjennomgang av oppdaterte prognoser tyder på at rundt 15 m/sek blir max av det man vil se. Friskt nok, men aktenfor tvers vil dette kunne gi en rekordseilas på den nye leggen til Skagen.

Regattaledelsen følger vindprognosene nøye, og de vurderer å komme med tillegg i seilingsbestemmelsene som åpner for endringer av løpet og forlengete pitstop-tider. Å anvende mulighetene blir neppe aktuelt dersom ikke prognosene nærmer seg storm.