Søk i arkivet

NORsteamKongen gir bort FRAM XV

Kong Harald har gitt bort Farr 51en FRAM XV til NSF' storbåtsatsningsprosjekt NORsteam. – Gaven gir oss en unik mulighet til å nå NORsteams målsetning om å lære opp dyktige seilere, forteller NSF-president Stig Hvide Smith i en pressemelding.

I en pressemelding fra NORSteam fortelles det at i utgangspunktet skulle Norges Seilforbund få låne FRAM XV, en Farr designet 51 fots regattabåt, av Kong Harald i ett år. Men nå har hans majestet bestemt seg for å gi bort båten som en gave til Norges Seilforbunds NORsteam prosjekt.

– Da jeg så at Norges Seilforbund skulle satse på storbåtseiling så følte jeg selv at jeg satt på den mest ideelle båten til å trene opp unge seilere. Derfor bestemte jeg meg for å gi bort båten, sier Hans Majestet Kong Harald V i en kommentar til gaven i pressemeldingen.

Det er H.M. Kong Harald Vs ønske og formål med gaven at Norges Seilforbund skal bruke 51 foteren til å fremme regattaseiling i blant annet store regattabåter.

Stig Hvide Smith, president i Norges Seilforbund, gir honnør til Kongen for sin storslåtte gave.

–  Denne gaven gir oss en unik mulighet til å nå NORsteams målsetning om å lære opp dyktige seilere i aldersgruppen 18-25 år som ønsker å bygge en internasjonal karriere, sier Hvide Smith.

Pål K. Fevang, prosjektleder for NORsteam satsningen til NSF, ser frem til å legge videre planer. Færderseilasen var første steg og seks unge seilere fikk en opplevelse av hva ideen bak NORsteam er.

– Selv om ikke resultatet var all verden, oppnådde vi vår målsetting som var å tiltrekke oss unge dyktige seilere som vi kan bygge videre på. Innsatsviljen og lagspillet om bord fungerte utmerket, og lover godt for videre satsning, sier Fevang.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen