Watski Skagerrak TwoStar 2008

Avventende stemning før start på tøff seilas

Avventende stemning før start på tøff seilas

Vinden står strak fra sør inn det søndre innløpet og sjøen går hvit. På land skuer seilerne lett bekymret ut over fjorden. Værvarselet peker i retning av at 2008-utgaven av Watski Skagerrak Twostar vil bli nettopp den styrkeprøven den beskrives som. – Denne gangen får nok seilerne føle hva Skagerrak er, sier Lars-Erik Larsen i Fredrikstad Seilforening til SEILtv.

Publisert Sist oppdatert

Frisk bris, liten kuling og tidvis stiv kuling er vindstyrker seilerne må belage seg på denne gangen, og en føling med været får de allerede før start. På Anderslippen på Hankø der Fredrikstad Seilforening holder til, regner det stritt og blåser hvitt inn sundet fra Garnholmen, der båtene skal starte – de første klokka 17 i ettermiddag.

Havnen er i ferd med å fylles opp, sikkerhetskontrollørene går rundt og sjekker båtenes utstyr, trackinbokser deles ut og registrering og sjekking av LYS-tall og seilkonfigurasjoner utføres på regattakontoret. Slik er livet i Race Village på Andersenslippen før start.

På signalmasten utenfor klubbuset henger signalflagget L i masten, hvilket betyr at det er beskjed til alle seilerne om at det er kommet endringer i seilingsbestemmelsene for regattaen.

Og endringene, de er gjort for å gi regatta-arrangørene større fleksibilitet til å takle været som er spådd. Normalt skal seilerne ha en 3 timer lang pitstop i Arendal, men de nye bestemmelsene gir muligheter for arrangørene å forlenge pitstoptiden til å være inntil 9 timer og også endre løpet videre. Dette vil gi arrangørene mulighet til å tilpasse løpet best mulig til værmeldingen.

Første start går klokka 1700 og da legger båtene med lavest lystall avsted. Derette følger startene kl 1720, 1900, 2100, 2300 og 2320. Sist ut seiler flerskrogbåtene.

SEILmagasinet.no vil følge regattaen fra start til mål, og fra og med klokka 1300 starter "sendingen" på regattaens "live"-side og på SEILtv. Her finner du løpende nyheter, innslag og SEILblogger. Du finner også deltagerlister og etter hver også resultalister.