Watski Skagerrak TwoStar 2008

Over 40 brutt, nå venter 9 timers hvile

Over 40 brutt, nå venter 9 timers hvile

I løpet av kvelden og natten har over 40 lag brutt Watski Skagerrak TwoStar. Tøffe forhold er årsaken, og regattaledelsen har bestemt seg for å gi seilerne 9 timers hvile i pitstop i Arendal. Og i Arendal venter SEILtv som etter hvert vil gi deg alle nyhetene og historiene. Det er ennå en stund til båtene er i mål i Arendal. Beregnet sendestart er ca. kl 12-13, men dette kan endre seg. Følg med!

Publisert Sist oppdatert

De fremste båtene nærmer seg nå den svært etterlengtete mållinjen i Arendal, men ennå (ca. kl 0900) har bortimot 10 n mil igjen. Kampen om å bli første båt i mål står mellom TWOSOME og JJ FLASH – to båter i hver sin klasse.

OVER 40 BRUTT. Over 40 båter har meldt at de har gitt seg. Årsakene er ulike, men ingen av dem er riktig alvorlige. Det mest dramatisk var et mastebrekk og et rorhavari, ellers er det for det meste seil som har revnet, sjøsyke og psykisk nedtur; – "dette skal jo være moro også…"

Båtene har meldt om vind i opptil 20 m/sek i de hissigste bygene som gjennom hele natten har feid over regattafeltet og gitt dem utfordrende forhold – også rent taktisk med mange vindskift - både når det gjelder retning og styrke.

9 TIMER I PITSTOP. Regattasjef Lars-Erik Larsen har tatt beslutningen om at R-flagget skal vaie ved mållinjen i Arendal, og det er en beskjed til seilerne om at pitstoptiden er forlenget fra 3 til 9 timer, pluss at regattastyret står fritt til å endre løpet videre. Og mye tyder på at det vil skje, og regattasjefen har antydet at seilerne vil bli sendt via Persgrunnen utenfor svenskekysten og tilbake til Hankø. Det betyr at det ikke vil bli noe pitstop i Skagen. Dette er dog ingen endelig beslutning ennå, men en løsning som er antydet.

DIREKTESENDT SEILTV. SEILmagasinet følger regattaen meter for meter og i Arendal står et TV-team klar til ta imot seilerne. SEILtv vil sende direkte fra pitstop i Arendal, og sendingen vil starte når de ca. 10-12 første båtene er i mål. Antydet sendestart er et sted mellom kl 12 og 13.