Sjøassistanse Shetland Race

Den minste ble den første

Den minste ble den første

Karl Otto Book og Rannveig Strømsnes seilte i den minste båten – en Minitransat – men de kom først i mål av samtlige på overfarten til Bergen under Sjøassistanse Shetland Race. Og ikke nok med det; de vant også etappen over all.

Publisert Sist oppdatert

21 timer, 46 minutter og 47 sekunder brukte Karl Otto Book og Rannveig Strømsnes i Minitransaten PLUTO på hjemveien, og de var derved fire minutter foran den nederlandske Open 50en – og over dobbelt så store – WOLFIE’S TOY i mål.

– Vi hadde en flott tur over Nordsjøen og alle tilbakemeldingene jeg har fått fra seilerne, tyder på at vi gjorde det rette da vi valgte å utsette starten fra Shetland i ett døgn, sier Andrè Farstad, formann i Sjøassistanse Shetland Bergen Races 2008.

10–12 KNOP HELE VEIEN. Karl Otto Book i Minien PLUTO er såre enig. Miniene hadde neppe startet i kuling fra øst på søndag, og de fikk gullføre over Nordsjøen på mandag da det blåste nordvest frisk bris. PLUTO seilte jevnt i 10–12 knop på hele den 180 nautiske mil lange etappen. På det meste hadde de fem meter høye bølger.

– Da vi meldte fra som første båt et stykke utenfor mål, var det bare til å gi mer gass for å sikre at vi holdt ledelsen helt inn til Marstein og fikk målskuddet. Vi klarte å holde WOLFIE’S TOY bak oss, sier Book. Nærmeste Minitransat kom over to timer etter ham og Rannveig Strrømsnes.

UTSATT START. Det er første gang i Shetland Race-historien at en av startene er blitt utsatt i ett døgn. Alle båtene var inne i løpet av tirsdagen.

De uoffisielle resultatene fra strekningen Lerwick-Bergen er nå publisert, og en av klassevinnerne er Rolf Hermansen i sin HANNA MARIE som brukte litt over et døgn på overfarten. De bommet på veivalget over til Shetland, men var tilbake i vinnermodus på returen. Hermansen er en av de som er favoritt hvert eneste år han stiller til start.

Ikke alle seilerne er ferdige da de kom til Bergen. Rett etter premiene var delt ut startet 5. og siste etappe av doublehanded-regattaen Lombardini 1000 Mile Race.