Kielerwoche

Trening Toppseil Landslag Mallorca

Elin Samdal tar OL-grep

Etter annen dag i Kielerwoche, der hvem som får den norske OL-biletten til Kina i Laser Radial skal avgjøres, har Elin Samdal fra Fredrikstad tatt godt vare på det lille favorittstempelet hun på forhånd hadde.

Publisert Sist oppdatert

Etter fem seilaser innehar hun en 7. plass sammenlagt, og hun kan vise til en stadig stigning i prestasjonene: 14-8-5-5-2 er resultatene hennes i seilas 1 til 5.

Outsidere til å frata Elin Samdal OL-billetten har hele tiden vært Cathrine Gjerpen, KNS og Anette Melsom Myhre fra Asker, og av de to er det Gjerpen som ligger nærmest. I det 83-båt store feltet er hun nr. 13. Ikke så langt bak med andre ord, og hun har serien 13-3-16-9-6.

For Melsom Myhre, som først og fremst har OL i 2012 i siktet, er nok 2008-løpet kjørt, for med plasseringene 28-29-27-42-25 er det et godt sprang opp til de to andre – som derimot begge imponerer.

Leder gjør kinesiske Lijia Xu – og det lover jo godt for OL-vertsskapets ambisjoner om å bli OLs mestvinnende nasjon. Finske Sari Multala – en av Siren Sundbys hardeste konkurrenter i E-jollefor fire år siden – ligger på 2. plass.

I de øvrige OL-klassene i Kielerwoche imponerer også den norske 49eren med en foreløpig 10. plass sammenlagt. Christopher Gundersen og Frode Bovim har endog vunnet en av de hittil syv innledende seilasene.

Også i Laser viser Kristian Ruth at han er noenlunde i OL-rute med 18. plass sammenlagt med serien 6-17-12-6-4. Hele 156 seilere deltar i denne klassen.

OL-håpet på brett, Jannicke Stålstrøm, har lagt seg på en 11. plass RS X-brettklassen. Bjørnar Erikstad er nr. 8 i 2,4 mR og Peer Moberg nr. 9 i Finnjolle.

I RS X for herrer, der Norge ikke vil ha deltagere i OL i Kina, ligger Sebastian Wang-Hansen best av de tre norske deltagerne på 35. plass av 65 brettseilere.

Du finner alle resultatdetaljer her